APWC houdt open huis

7 december 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - APWC heeft zondag open huis gehouden. De formatie van trainer Dennis van Dijk die na dit seizoen niet meer als trainer van de hoofdmacht terugkeert, verwaarloosde de verdediging in de stadsderby tegen Hooglanderveen zodanig dat de uitslag (2-5) niet verrassend was te noemen.

APWC was op eigen veld geen schim van de ploeg die de voorgaande vijf wedstrijden ongeslagen was geweest. De Hooglanderveners profiteerden optimaal van het zwakke optreden van APWC. Door doelpunten van Menno Rodenburg en George Elsinghorst na de eerste 45 minuten waren zij al bijna verzekerd van een goed resultaat. Een kwartier na rust stelde Rodenburg met zijn tweede treffer de zege van de gasten veilig: 0-3. Via een omstreden strafschop, benut door Emile Brouwer, kon APWC iets terugdoen maar nog geen minuut later bracht Menno Bos het verschil weer op drie treffers: 1-4. Even spartelde de thuisclub nog tegen. Barry Smeeing boekte succes met een uitgekiende kopbal: 2-4. Uiteindelijk maakte Thijs Tomassen in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde (2-5) en daarmee revancheerden de Hooglanderveners zich voor het pak slaag (0-5) op de openingsdag van de competitie.

Quick mocht op Dorrestein niet ontevreden zijn met een remise (1-1) tegen Pancratius, de nummer op de ranglijst van de tweede klasse B. Direct na rust hadden de beter spelende bezoekers een 1-0 voorsprong genomen. Pas vijf minuten voor het eindsignaal zorgde Mark Iesberts voor de gelijkmaker: 1-1.

Derdeklasser Hoogland verdedigde de koppositie tegen De Bilt met succes (2-0). Na de snelle openingstreffer, in de zevende minuut gescoord door Florian Lammers, hielden de Hooglanders hun trouwe aanhang erg lang in spanning. Pas in de 85e minuut kreeg Tim Krux het op z'n heupen en scoorde de beslissende tweede treffer na een fraaie solo: 2-0.

VVZA stelde de eigen aanhang ook niet teleur. De ploeg van trainer Piet Rigter kwam thuis tegen Odijk niet in de problemen. De 4-0 zege was niet geflatteerd. Voor de Amersfoortse doelpunten tekenden Bjorn van Daal (2), Rob Hosman en Kevin Engelman.

KVVA had niet van Zwaluwen Utrecht hoeven te verliezen maar deed dat wel met 2-4. Na de eerste 45 minuten was het duel nog in evenwicht (2-2). Jurgen Bergwijn en Barur Koroglu verzorgden de Amersfoortse productie. Ook na rust knokten de KVVA'ers hard voor een goed resultaat. De beloning bleef echter uit. De gasten scoorden in het slotkwartier de beslissende twee doelpunten: 2-4.

Een foutieve terugspeelbal van Idriss Ettaouil werd Amsvorde noodlottig in het uitduel tegen Schalkwijk. Een speler van de thuisclub profiteerde daarvan en bracht zijn ploeg in de slotfase op een 2-1 voorsprong. Daarna volgde nog een derde treffer van Schalkwijk: 3-1. Na een 1-0 achterstand bij rust had Jeffrey van de Wijngaard twintig minuten na de hervatting voor de gelijkmaker gezorgd: 1-1.

HVC kende geen pardon met HDS (4-1). De winst van de Amersfoorters kwam pas na rust tot stand. In de eerste helft had HVC-doelman Paul Fokkens zijn ploeg eerst nog voor een achterstand behoed door een strafschop te stoppen. Jacky Bauw opende een kwartier na rust de score: 1-0. Daarna volgen nog doelpunten van Jeffrey Metz, Geoff de Lange en Henk Baum. In de slotfase wist HDS nog de eer te redden: 4-1.