Hockeydames AMHC op koers

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal gaf Amersfoort vol gas teneinde zo snel mogelijk, maar vooral zoveel mogelijk te scoren met de wetenschap dat het daarmee naaste concurrent Groningen op de ranglijst zou kunnen passeren. Met temporijk en goed hockey drong de formatie van coach Hien Graspiepers terug tot in de eigen cirkel en kwamen de bezoekers nauwelijks aan aanvallen toe. Maar wat AMHC ook probeerde het wilde eenvoudigweg niet lukken om de bal achter de sterk keepende goalie van Graspiepers te poneren. Pas na twintig minuten kreeg Graspiepers wat vat op het spel en kwam zelfs enige malen in de buurt van de Amersfoortse cirkel, overigens zonder enig gevaar van betekenis. Toen ook een tweetal strafcorners niet het gewenste resultaat opleverden, begon AMHC geleidelijk aan tegen zichzelf te hockeyen, waardoor de bezoekers tegen het eind van die eerste helft toch nog tot enige aanvallende acties kwamen. Een 0-0 ruststand was dan ook bedroevend te noemen voor de ploeg die dit seizoen titelaspiraties heeft. Ook de eerste vijf minuten van de tweede helft leverden niet het gewenste resultaat op voor AMHC dat aanval na aanval lanceerde op het zwak opererende Graspiepers. De ontlading bij Amersfoort was dan ook groot toen in de vijfde minuut de eerste treffer viel door een uitstekend spelende Anneloes Tervoort. Vanaf dat moment was het echt helemaal gebeurd met de ploeg uit Drachten die binnen tien minuten nog twee treffers om de oren kreeg en zich gelukkig mocht prijzen met een uitstekende doelvrouwe, die veel Amersfoortse schoten uit het doel ranselde. Met een vierde treffer van Tervoort in de laatste fase van de wedstrijd eindigde deze ontmoeting weliswaar in een driepunter voor Amersfoort, maar speelde het team vaak te geforceerd en te gespannen, waardoor vele kansen om zeep werden geholpen. Gezien de 6-0 winst van medekoploper Groningen blijven beide ploegen weliswaar aan kop in de eerste klasse, maar is het doelsaldo in het voordeel van de Groningers.

AMHC op gedeelde eerste plaats AMERSFOORT - Op sportpark Birkhoven speelde het eerste dames hockeyteam van AMHC de thuiswedstrijd tegen het als laatst geplaatste Graspiepers uit Drachten. In een wedstrijd waarin Amersfoort veel doelrijpe kansen onbenut liet, won het weliswaar met 4-0, maar had de eindstand eigenlijk veel hoger moeten zijn.

Heren AMHC - Rood Wit (2-1)

Net als de dames deden ook de hockeyheren goede zaken door de lastige thuiswedstrijd tegen het sterke Rood Wit in winst om te zetten. Het team onder leiding van trainer/coach Peter Jonker handhaafde door deze overwinning de tweede positie op de ranglijst in de overgangsklasse en duldt alleen nog maar koploper Voordaan voor zich.

Heren Eemvallei - Baarn (1-9)

In de vierde klasse verloren de hockeyheren van Eemvallei de streekderby tegen en in Baarn met grote cijfers. Door dit pittige verlies verloor Eemvallei de aansluiting met de subtop en viel terug in de middenmoot. Ook bij de dames was er kommer en kwel. De uitwedstrijd tegen en in Dieren ging met 3-11 verloren, waardoor de Amersfoortse ploeg genoegen moet nemen met een voorlaatste plaats in de 4e klasse.