ANY naar New York met Amersfoortse koekjes

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Het was een woensdagochtend vroeg nog een race tegen de klok, maar bakker Tjitte van der Meer is er keurig op tijd in geslaagd een extra lading koekjes te maken voor kinderen van de Amersfort School in New York. Woensdagmiddag overhandigde hij in zijn brood- en banketbakkerij aan de Utrechtseweg 120 zorgvuldig ingepakte koekjes aan ANY. Het blondharige symbool van het uitwisselingsproject ANYtime dat in het kader van Amersfoort 750 wordt uitgevoerd, vliegt donderdag naar New York met allerlei cadeautjes voor de leerlingen, waaronder dus ook koekjes.

De Amersfoortse bakker heeft de afgelopen maanden speciaal voor Amersfoort 750 drie recepten ontwikkeld voor een nieuw koekje: Het Lieve Vrouwtje. Komende dinsdagmiddag zullen de drie soorten koekjes worden geproefd en beoordeeld door burgemeester Albertine van Vliet, haar hyves-vrienden en de bewoners van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis. Bijzonder is dat ook de schoolkinderen in New York het lekkerste koekje zullen aanwijzen.

Burgemeester Van Vliet zal vervolgens bekendmaken welke van de drie het officiële Amersfoort 750-koekje is en volgend jaar in productie genomen wordt.

Het koekje zal de vorm van de Onze Lieve Vrouwetoren hebben en wordt onder meer aan de verzorgingshuizen in Amersfoort geschonken. Ook zal er een koek ter grootte van een speculaaspop worden gemaakt, die bovendien een verrassende vulling zal hebben. Bakker Tjitte van der Meer ziet in de ambachtelijk gebakken lekkernijen ideale cadeautjes en verwacht dat ze behalve in zijn zaak straks ook te koop zullen zijn bij de VVV en De Waterlijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie