BC Amersfoort contracteert ‘hardhitter’

15 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Kort na het vertrek van BC Amersfoort sterspelers Dicky Palyama en Eric Pang, startte BC Amersfoort vanaf juni jongstleden een wereldwijde zoektocht naar beschikbare spelers in het herenenkel voor het nieuwe seizoen. Palyama en Pang zochten beiden meer tegenstand in de competitie en vonden al vrij snel onderdak bij respectievelijk ASPTT Strassbourg (Frankrijk) en VEB Fredrikshaven (Denemarken).

AMERSFOORT - Badminton Combinatie Amersfoort, meervoudig en regerend landskampioen in het eredivisie badminton, heeft de Maleisische topspeler Yeoh Kay Bin aan het eerste team toegevoegd. Deze uit Perak (Maleisië) afkomstige rechtshandige speler is de huidige nummer 44 op de wereldranglijst in het herenenkel en zal op 25 oktober aanstaande voor het eerst in de Nederlandse eredivisie te bewonderen zijn. BC Amersfoort speelt dan in de Juliana van Stolberghal de thuiswedstrijd tegen BV Almere.

Dicky Palyama speelde afgelopen zomer een grote rol naar de zoektocht van een acceptabele speler. Tijdens zijn verblijf in het Verre Oosten, waar hij naast trainingsactiviteiten deelnam aan diverse toernooien, deed hij veel aan scouten en het onderhandelen en communiceren met tal van spelers. Na verschillende en bovenal langdurige en vaak moeizame onderhandelingen werd uiteindelijk na de start van het nieuwe seizoen door de teammanager van BCA, Wim Top, in samenwerking met sponsor Carlton de knoop doorgehakt en gekozen voor Yeoh Kay Bin. De meervoudig landskampioen heeft tot op heden al vier eredivisie wedstrijden in het seizoen 2008-2009 achter de rug en ziet met de komst van Yeoh Kay Bin met nog meer vertrouwen de resterende te spelen wedstrijden tegemoet. BC Amersfoort heeft nog steeds dezelfde aspiraties als vanouds en dat zijn kwalificeren voor de play off’s en prolongatie van het landskampioenschap.

Eigen racket voor oud BC Amersfoort speler Palyama

Dicky Palyama, de huidige - en negenvoudig kampioen van Nederland in het enkelspel krijgt op korte termijn zijn eigen Carlton racket, een zogeheten ‘signature racket’. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een internationaal topbadmintonmerk een racket naar een Nederlandse speler vernoemd. Dit hoogwaardige racket krijgt de naam Fireblade Palyama en is na uitvoerig testwerk door onder andere Palyama zelf tot stand gekomen. Het is een racket van superieure kwaliteit, technisch innoverend en uiterlijk oogstrelend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie