RC Eemland tegen koploper

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag was RC Eemland gastheer van de Dukes uit Den Bosch. Op sportpark Bokkeduinen ging de Amersfoortse formatie eervol onderuit (6-45), tegen een ploeg die vorig seizoen voor het eerst in haar historie het landskampioenschap binnenhaalde.

Eemland wilde wat goed maken na de mindere wedstrijd van de week er voor en begon furieus aan de wedstrijd. De dagen er voor was er hard gewerkt aan het verdedigen en de set situaties. Met de wind in de rug drong Eemland de Dukes ver terug op eigen helft en wist de ploeg daar meer dan 20 minuten te houden door straf te verdedigen en brutaal aan te vallen. De verdediging van de Dukes stond echter als een huis, waardoor Eemland geen gaatjes wist te vinden om de laatste meters te overbruggen. De line outs en scrums liepen daarbij beter dan in voorgaande wedstrijden wat het nodige balbezit opleverde. Een slecht geplaatste kick zorgde voor een mooi uitgespeelde uitbraak van de bezoekers die direct hun grote vertrouwen etaleerden en op snelheid en met goede passes de eerste 7 punten noteerden. Nog geen vijf minuten later was het weer raak en werd wederom een slecht geplaatste kick knap uitgespeeld: 0-14. Daarna trok Eemland het spel weliswaar naar zich toe, maar de overtuiging om de kansjes die zich aandienden uit te buiten ontbrak nog. Wel leverde het overwicht een tweetal makkelijk te maken penalty’s op die Eemland een ruststand opleverde van 6-14. In de 2e helft speelde Amersfoort met de wind tegen en had het moeite om het spel naar zich toe te trekken. Met een aantal goede wissels aan Bossche zijde in combinatie met het winnen van de setsituaties zorgde ervoor dat de bezoekers de overhand kregen. Met bij vlagen vloeiend spel wisten de Dukes de score gestaag op te bouwen tot een stand van 6-45. Ondanks dat Eemland bleef vechten voor wat het waard was, wist het door goed verdedigend werk van de Bosschenaren niet meer tot scoren te komen en bleef haken op zes punten. Toch had deze ontmoeting tegen de regerend landskampioen voor Eemland weer de nodige leermomenten, waarmee de jonge ploeg van coach David Wiggens in de komende wedstrijden zeker haar voordeel kan doen. Met meer overtuiging in eigen kunnen moet Eemland in staat worden geacht om punten binnen te slepen.