Cocorico: 15 jaar haarwerk op maat

Nieuws

AMERSFOORT - Erkend haarwerk specialist Cocorico levert haarwerk aan mensen voor wie dat medisch noodzakelijk is. Els Herngreen nam het bedrijf vijftien jaar geleden over van haar moeder en biedt haarwerk dat niet van echt te onderscheiden is.

De oorzaken van haaruitval zijn heel verschillend: hormonale afwijkingen, brandwonden, huidziekten, stress of chemotherapie. Cocorico in de wijk Schothorst kan uitkomst bieden aan mensen die geheel, gedeeltelijk of pleksgewijs kaal zijn. Er zijn vierhonderd pruiken, haarstukken en toupets op voorraad. Van echt en synthetisch haar. Ook zijn turbans (een soort slaapmutsje), baretten en mooie geknoopte shawls verkrijgbaar.

,,Bij het aanmeten van het perfecte haarwerk let ik op de lengte van het haar, de vezel, kleur, coupe, de gezichtsvorm, huidskleur en de persoonlijkheid”, vertelt eigenaresse Els Herngreen. ,,Voor mij is het handig als mensen hier naartoe komen als zij hun eigen haar nog hebben. Dan kan ik de eigen haarsoort zo goed mogelijk benaderen. Mensen die al kaal zijn, nemen vaak een foto mee.”

,,Voor mannen die last hebben van pleksgewijze kaalheid, en sommige vrouwen hebben dit ook na de overgang, is een haarstukje een mooie oplossing”, vervolgt Els. ,,Dat wordt heel natuurlijk in het eigen haar geknipt. Ook komen hier mannen die hun volle bos haar, bijvoorbeeld door chemo, ineens zijn kwijtgeraakt. Het verschil is dan zo groot, dat haarwerk uitkomst biedt.”

,,Mensen zien er vaak erg tegenop om hier naartoe te komen. Daarom bied ik veel privacy, een besloten pasruimte en de mogelijkheid om (gratis) voor de deur te parkeren. Uiteindelijk zijn mensen meestal opgelucht dat ze gekomen zijn, want er zijn zoveel mogelijkheden. Voor iedereen is een oplossing. Mensen kunnen vrijblijvend komen kijken en als ze nog niet zeker weten of ze een bepaald haarwerk willen, dan houd ik dat als service drie maanden vast.”

Bij Cocorico krijgen klanten een flinke korting, als zij twee haarwerken tegelijkertijd aanschaffen. Dit is praktisch, omdat haarwerk in verband met de hygiëne, regelmatig onderhouden moet worden.

Klanten kunnen op afspraak bij Cocorico terecht. Het is ook mogelijk dat Els Herngreen klanten thuis of in het ziekenhuis bezoekt. Cocorico is aangesloten bij de branchevereniging Top Haarwerkers Gilde en bij de Stichting Erkende Medische Hulpmiddelen. Haarwerk moet ieder jaar vervangen worden: zorgverzekeraars geven hiervoor jaarlijks een vergoeding.

u Cocorico,

Vincent Hamanerf 5,

Telefoon (033) 4801919

www.cocorico.nl

advertentie