Waterpoloheren De Amer starten competitie met verlies

Nieuws

Nieuweling Robin Coppoolse, die afgelopen jaar nog actief was voor De Kikker en dit seizoen in dienst zwemt van de Amersfoorters, had coach Zeger Eijer en zijn team duidelijk gewezen op de zwakheden van de ploeg uit Emmen. Verdedigend stond het derhalve bij De Amer als een huis. Met een nieuwe zoneverdediging wist de thuisploeg hun midvoor zelden te bereiken en de schoten van afstand waren vaak een gemakkelijke prooi voor Amer-goalie Patrick Verhoeff. Aanvallend konden de Amersfoorters echter geen potten breken. Het waren in sommige gevallen wat individuele opvliegers die voor de Keistad productie zorg droegen. Amercoach Zeger Eijer weet dat daar nog aan gewerkt moet gaan worden: ,,Vorig jaar in de derde klasse was het allemaal een stukje eenvoudiger. In de break kwamen we vaak wel met een mannetje voor, maar nu moeten we andere wapens gaan bedenken om tegenstanders het leven zuur te maken.” Periodestanden: 1-1, 1-1, 2-2 en 2-1. Doelpunten De Amer: Eric Spithoven 2, Richard Cozijnsen, Frits de Vries en Xander Coemans allen 1.

AMERSFOORT - De heren waterpoloformatie van De Amer is het nieuwe seizoen begonnen met een nipte nederlaag. De kersverse tweedeklasser kwam in Emmen tegen De Kikker niet verder dan een 6-5 verlies.

door Huub van Aerssen

De Snippen - SG Amersfoort (13-6)

In de tweede uitwedstrijd van dit nieuwe seizoen bleken de waterpolodames van SG Amersfoort wederom niet in staat om de eerste punten mee naar huis te nemen. Tegen de degradant uit de Bondsklasse, De Snippen, werd in Amstelveen met ruim verschil verloren. Al direct in de eerste periode werd duidelijk dat er door Amstelveen in een hoogtempo werd gespeeld, waarbij de verdediging van Amersfoort zwaar onder vuur kwam te staan en waarbij na 5 minuten speeltijd al tegen een 5-1 achterstand werd aangekeken. Ook in het tweede deel van de wedstrijd slaagde Amersfoort er niet in om de stand om te buigen, alhoewel er wat vaker werd gescoord. Ondanks de forse nederlaag een wedstrijd met positieve kanten en goede leermomenten voor SG Amersfoort.

advertentie