Vierde zege voor Forza heren

29 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij Hoogland, dat flitsend van start ging en gedurende de gehele eerste set Huizen nauwelijks enige kans gaf. Serverend werd de druk gelegd bij de gasten die vervolgens geen raad wisten met de verwerking. Forza Hoogland oogde fit, was blokkerend sterk en wist aanvallend met regelmaat te scoren. In mum van tijd ging die eerst set dan ook met 25-16 naar de Hooglanders. Bij aanvang van de tweede set wist Huizen wat beter in de wedstrijd te komen, waardoor er zich een spannende strijd ontwikkelde, waarin het naar uit leek te zien dat Huizen de set zou gaan pakken. Maar niets was minder waar: Forza Hoogland knokte zich van een 14-21 achterstand terug en in een geweldig slotakkoord ging de winst alsnog naar de thuisploeg met maar liefst (31-29). In de derde set werd het spel van de Hooglanders rommeliger en scoorde het te weinig directe punten, mede door een goede verdediging van Huizen. Door verdedigende fouten aan Forza zijde ging de setwinst uiteindelijk naar de gasten (18-25), die daarmee de wedstrijd weer open gooiden. De vierde set stevende af op een ware thriller , waarbij geknokt werd tot het bittere einde. De vele supporters ( van beide kanten) lieten zich duidelijk horen en zweepten beide teams op, waardoor er zich een waar volleybalgevecht ontwikkelde. Dit keer was het echter Huizen dat de langste adem bezat en met 23-25 de set naar zich wist toe te trekken, waardoor een vijfde beslissende set noodzakelijk bleek voor winst of verlies. In die vijfde set twee teams die er alles aan deden om een voorsprong te nemen, waarin Forza uiteindelijk ook slaagde. Met 15-12 ging die set dan ook naar het team van trainer/coach Jan Visser, waardoor de thuisploeg de wedstrijd won met 3-2. Voor de Hooglanders een uitstekend resultaat tegen de directe concurrent Huizen. Komend weekend treedt Hoogland in sporthal Nieuwland aan tegen het altijd lastige Nederhorst.

Volleyballers aan kop in de eerste klasse AMERSFOORT - In de 1e klasse stond afgelopen zaterdag de topper tussen Forza Hoogland en Prima Donna Huizen op het programma. In een boeiende en spannende wedstrijd, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, was het uiteindelijk Hoogland dat met 3-2 dit volleybalgevecht wist te winnen, waardoor het na het spelen van vier wedstrijden ongeslagen aan kop gaat.

door Huub van Aerssen

Dames Forza Hoogland - Huizen (1-3)

Voor de Forza dames stond, na een vrij weekend, in sporthal Nieuwland de wedstrijd tegen Huizen op het programma. Saillant detail was dat in het team van Huizen Lianne van Ruitenbeek speelde, die afgelopen seizoen nog deel uitmaakte van de Hooglandse formatie. Het beloofde dus een aardige wedstrijd te gaan worden tegen een team dat dit seizoen duidelijk titelaspiraties heeft en al duidelijk diverse punten voorsprong had op het Hooglandse team van coach Harry van Surksum. Hoogland startte slecht in de eerste set en keek al snel tegen een achterstand aan van vijf punten. De pass lag te ver van het net waardoor alleen de buitenaanvallers konden worden bereikt. Ondanks de forse achterstand kroop Forza langzaam dichterbij, maar kon niet voorkomen dat Huizen in de slotfase de set naar zich toe trok (22-25). In de tweede set duidelijk meer strijd en een betere pass aan Hoogland zijde. De middenaanval kon meer worden bediend, waardoor het spel voor de gasten uit Huizen minder voorspelbaar werd. Maar net als in de eerste set kwam Hoogland ook nu weer een paar punten tekort om de stand gelijk te trekken (22-25). De Amersfoortse volleybaldames zetten het goede spel in de derde set voort en slopen er geleidelijk aan wat onzekerheden in het spel van Huizen. Vooral de aanval vanaf de drie meterlijn liet het in die fase bij de Huizenaren afweten. Met een meer dan voortreffelijke service wist de thuisploeg de set binnen te slepen (25-21), waardoor het de achterstand verkleinde tot 1-2. In de vierde set slaagde Forza Hoogland er in tot aan de 20 punten een voorsprong van twee punten te behouden, maar juist in de slotfase werd het spel van de thuisploeg onzekerder en stapelden de fouten zich op. In plaats van winst ging de set naar Huizen (22-25) en bleef Hoogland met lege handen achter. Ondanks verlies een prima wedstrijd van de Hooglandse dames die steeds beter gaan presteren. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen de nummer drie in de regiodivisie, Zaanstad.

Heren AVV Keistad - Zalsman/Reflex (1-3)

In een redelijk gevulde sporthal Midland nam het eerste herenteam van AVV Keistad het afgelopen zaterdag op tegen Zalsman/Reflex uit Kampen, een team dat meedoet om de hoogste plaatsen. De uitslag van 1-3 en de setstanden 19-25, 21-25, 17-25 en 31-29 gaven duidelijk aan dat Keistad niet veel te bieden had tegen de gasten uit Kampen.