Eerste zege voor Hooglanderveen

26 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De eerste competitieoverwinning voor vierdeklasser Hooglanderveen in dit seizoen is een feit. Menno Rodenburg was zondag in Odijk de matchwinnaar. Na twintig minuten profiteerde de Hooglandervener van een fout die de Odijk-doelman maakte: 0-1. Daarna hadden de gasten de pech dat een fraai doelpunt van Thijs Tomassen wegens buitenspel ten onrechte werd afgekeurd.

HVC moest de eerste nederlaag in de competitie 2008/2009 incasseren. De vijfdeklasser stelde op eigen veld teleur tegen SCH'44: 1-2. Na een 0-0 ruststand gaf Geoff de Lange zijn ploeg het goede voorbeeld door een strafschop te benutten: 1-0. Vier minuten later was de stand al weer gelijk. Tot tien minuten voor tijd bleef de 1-1 op het scorebord staan maar toen werd een counter HVC noodlottig: 1-2.

Voor KVVA verliep het uitduel tegen Schalkwijk een stuk beter. De ploeg van trainer Piet Struijk bleef de thuisploeg met 1-3 de baas. Met een rake kopbal opende Jurgen Bergwijn na een half uur de score. Dezelfde speler scoorde in de tweede helft opnieuw (0-2), nadat KVVA-doelman Marco Veenendaal eerst nog een strafschop had gestopt. De derde Amersfoortse treffer kwam op naam van invaller Herman Struijk. Daarna redde Schalkwijk nog de eer: 1-3.

Vierdeklasser Amsvorde is dit seizoen niet te stuiten. Op Nimmerdor was Olympia het zoveelste slachtoffer van de Amersfoortse dadendrang: 3-0. Na een moeilijke start in de eerste 45 minuten stelde de nog ongeslagen koploper na rust orde op zaken. Eelco Daemen (0-1), Ibo Pancar (0-2) en Franklin Harmsen (0-3) waren in het laatste half uur trefzeker.

APWC beleefde in Almere een offday. De ploeg kreeg van AS'89 een flink pak slaag: 7-2. Binnen een half uur stonden de Amersfoorters door persoonlijke fouten al met 3-0 achter. Maikel Ouwerkerk verkleinde twee keer de achterstand (1-3 en 2-4) maar dat was onvoldoende om de grote nederlaag te voorkomen.

Een slechte dag had ook tweedeklasser Quick. Op Dorrestein gingen de roodzwarten tegen de Koninklijke HFC flink onderuit: 2-6. Quick startte niet slecht maar de thuisploeg verzuimde in de beginfase drie kansen te benutten. Quick had wel de pech dat een inzet van Martijn van Ginkel op de lat belandde. Daarna scoorden de Haarlemmer binnen een kwartier drie keer en was de wedstrijd in feite beslist: 0-3. Ook met enkele omzettingen lukte het Quick in het tweede bedrijf niet het spel naar zich toe te trekken. Binnen tien minuten scoorden de gasten twee keer: 0-5. Uit een strafschop verkleinde Djuric Winklaar nog wel de achterstand en was in ieder geval de eer gered. Na de zesde treffer van de bezoekers bepaalde Hamze el Harake de eindstand op 2-6.

Derdeklasser Hoogland deed goede zaken door het hoger geklasseerde CDW met een 2-0 nederlaag terug naar huis te sturen. De ploeg uit Wijk bij Duurstede hielp de thuisploeg wel een handje door na negen minuten onnodig een strafschop te veroorzaken. Florian Lammers benutte het cadeautje probleemloos: 1-0. Tot de 76e minuut veranderde er niets aan die stand. Pas toen wist Ronald Buitink de verdiende zege van de Hooglanders veilig te stellen: 2-0.

De ontmoeting Waterwijk - VVZA kon in Almere niet worden afgewerkt. De voor het duel in de vierde klasse H aangestelde scheidsrechter kwam niet opdagen.