Scheidingsplanner: raadsman en mediator

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Zowel Van den Top als Van Teeffelen zijn financieel planner. ,,Dat betekent dat wij van alle financiële markten thuis zijn”, aldus Van den Top. ,,Het financiële deel van een echtscheiding is behoorlijk ingewikkeld. Ik noem alleen al zaken als hoeveel bedraagt de alimentatie, hoe wordt het pensioen verdeeld, wie kan in de echtelijke woning blijven wonen. Essentiële vragen die vakkennis vereisen.” ,,Je kunt niet simpelweg zeggen, we doen alles door de helft”, vult Van Teeffelen haar zakenpartner aan. ,,Menselijke-, fiscale-, juridische en financiële aspecten spelen allemaal een rol. Voor een leek is dat een onontwarbaar kluwen. Daarom alleen al is het verstandig om die zorgen bij ons op tafel te leggen.”

AMERSFOORT - Scheiden doet lijden, een echtscheiding is in de meeste gevallen niet iets om blij van te worden. Naast het handelen van de nodige emoties komen ook de financiën om de hoek kijken. Het in kaart brengen van de financiële situatie na een scheiding is de expertise van de Arie van den Top en Liesbeth van Teeffelen van De Scheidingsplanner.

Van Teeffelen en Van den Top zitten het liefst met beide partners aan tafel. ,,We gaan er van uit dat de scheidelingen een goede en eerlijke scheiding willen. Scheiden -an sich- is niet leuk maar het is wel fijn wanneer je toch met iets van tevredenheid aan het proces terug kan denken. Onenigheid, verwijten daar schiet niemand iets mee op.” Toch komt het ook voor dat een van beide partners de Scheidingsplanner consulteert. In dat geval wordt er een financieel plaatje gemaakt op basis van zijn of haar wensen. ,,Ideaal is dat niet, maar we laten niemand in de kou staan. Ons advies geeft iemand wel een sterkere basis voor de onderhandelingen”, aldus Van den Top.

Niet alleen de financiële deskundigheid is een reden om naar de Scheidingsplanner te gaan. De planner neemt ook de mediatiorrol op zich. ,,Wij staan boven de partijen. Daardoor kunnen we ook gemakkelijker op de rem trappen wanneer een van beide partners zichzelf bevoordeelt, zonder dat daar een ruziesituatie door ontstaat. Soms zijn de problemen tussen partners nog te groot, dan adviseren wij ze om de verdeling nog te laten rusten.”

Wie bij de Scheidingsplanner langs gaat, krijgt vooraf een duidelijke inzage over de kosten en kan zich soms de dubbele kosten van een advocaat besparen.

De Scheidingsplanner

Utrechtseweg 102

3818 EP Amersfoort

Telnr: 0900 - 040 13 71

E-mail: amersfoort@scheidingsplanner.nlwww.descheidingsplanner.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie