Hogeweg-binnen zet zichzelf op de kaart

15 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Hans van Daalen betrekt bewonersplatform Hogeweg-binnen nadrukkelijk bij de verdere planontwikkeling voor de Hogeweg. Dat zegde hij vorige week dinsdag toe tijdens de Ronde van de gemeenteraad. Zolang nog geen projectleider is aangewezen, is de wethouder zelf hun contactpersoon.

door André van der Velde

Bewoners Jacco Zijderveld en Piet Kruijthof presenteerden dinsdag namens het platform hun conclusies en aanbevelingen tijdens de Ronde. Volgens hen is het openbreken in 2010 van de Hogeweg-binnen voor de vernieuwing van de riolering, een mooi moment om van de weg 'de groene ader naar 't hart' te maken. Op het gebied van de verkeersveiligheid moeten er volgens de bewoners veilige en zichtbare oversteekplaatsen komen en moeten voet- en fietspaden duidelijk afgescheiden worden van de rijbaan. Wat het milieu betreft moet de geluidshinder worden aangepakt, het onnodige vrachtverkeer over de Hogeweg worden teruggedrongen en het lpg-tankstation worden verwijderd. De aankleding kan volgens de bewoners onder meer beter door langs de kale toegangsweg meer groen te plaatsen en reclameborden van de lantarenpalen te verwijderen.

Alle partijen waren dinsdag onder de indruk van het voorwerk van de bewoners. Wel werd de kanttekening geplaatst dat de Hogeweg een verkeersweg is en blijft. Maar alle partijen waren het er mee eens dat de bewoners de raad en het college een denkimpuls hadden gegeven. Zij pleitten er bij wethouder Van Daalen voor om het rapport als basis te nemen voor de zogenoemde startnotie die het college nog moet opstellen. Die zegde dat ook toe.

Van Daalen liet ook weten dat het college al langer de wens koestert lpg-tankstations uit de woonwijken te krijgen. De vraag op welke termijn dat kan, zal hij doorspelen naar milieu-wethouder Gerda Eerdmans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie