Knappe winst voor Quick

5 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN - Mohammed Nibou heeft Quick zondag een knappe zege op Roda'23 bezorgd. Op vreemde bodem scoorde de speler van de tweedeklasser twee keer en dat was voldoende voor de winst.

De Amersfoorters begonnen slecht in Amstelveen. Zij kwamen in de 21e minuut op achterstand door een doelpunt van Jacco Tolman: 1-0. Tien minuten later was de stand al weer gelijk door de eerste treffer van Nibou: 1-1. Op slag van rust liet dezelfde speler de meegereisde Quick-aanhang voor de tweede keer juichen: 1-2. Na de pauze was Roda'23 sterker maar de ploeg wist de kansen niet te benutten.

VVZA moest in Schalkwijk de eerste competitienederlaag (3-1) incasseren. De Amersfoorters werkten een slechte eerste helft af. Het gevolg was een 3-0 achterstand na 45 minuten. In de tweede helft konden de gasten pas scoren nadat Schalkwijk door een rode kaart met tien man verder moest spelen. Bjorn van Daal redde in de 75e minuut de eer voor de bezoekers: 3-1.

De overige duels van de Amersfoortse zondagclubs werden afgelast.