Weerstand tegen paddenpoel

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Langs het Valleikanaal - tussen Gelderse Vallei en Eem - wordt een ecologische verbindingszone aangelegd. Tussen de Verdiweg en Schuilenburgerlaan wordt onder meer een paddenpoel aangelegd. Daarvoor moest een veldje verdwijnen en werden bomen gekapt. De WLR vraagt zich af waarom die paddenpoel vlakbij de flats ligt ,,Een klein poeltje bij het Valleikanaal, wordt nu een grote poel vlakbij de huizen’’, stelt Hoogenterp. ,,De vrees is dat de padden nogal wat lawaai gaan maken, vooral in de broedperiode.’’ Ze is ook bang dat het stilstaand water in de poel bij warm weer gaat stinken. Hoogenterp vraagt zich ook af of het water in de poel gevolgen heeft voor de heipalen waarop de flats staan. De beheerder heeft de gemeente al bij voorbaat aansprakelijk gesteld.

‘Bang voor lawaai in de broedperiode’ RANDENBROEK - Bewoners van appartementen aan de Ringweg Randenbroek zijn boos over de aanleg van een paddenpoel bij de Ringweg Randenbroek, zegt Anita Hoogenterp van de Werkgroep Leefbaar Ringweg (WLR). De WLR treedt op als belangenvereniging voor de 126 bewoners van drie flats aan de Randenbroekerweg. Een handtekeningenactie leverde 105 handtekeningen op.

Hoogenterp vraagt zich af of de gemeente alle bewoners heeft geïnformeerd. ,,Bewoners zijn nooit persoonlijk uitgenodigd en het was onduidelijk wat er precies zou gebeuren. Ook de start van de bomenkap was niet aangekondigd.’’ Gemeentewoordvoerder Van der Wal erkent dat dit vooraf had moeten gebeuren. Maar de bewoners hadden volgens Van der Wal wel kunnen weten dat de poel er zou komen. ,,In 2006 zijn er bewonersavonden geweest. Medio vorig jaar is het plan vastgesteld en zijn de kapvergunningen afgegeven. In april 2008 hebben bewoners een briefkaart gehad met de stand van zaken.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie