Eerste winst Soesterkwartier

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Voor aanvang van de wedstrijd had de Amersfoortse coach Eric Lijnsveld zijn team gewaarschuwd voor het geroutineerde en fysiek spelende Vogel. Soesterkwartier begon derhalve scherp aan de wedstrijd en liep binnen tien minuten uit naar een 4-1 voorsprong. Gezegd dient te worden dat in die periode de tweede aanval voor een ruimer verschil had moeten zorgen. De verdediging gaf weliswaar weinig kansen weg, maar in de aanval verzuimde het om te scoren. Met een ietwat teleurstellende 7-5 voorsprong gingen beide ploegen aan de thee. Tijdens de rust gaf Lijnsveld aan om vooral de rust te bewaren en de geboden ruimte te benutten. Met een afstandsschot direct na rust, zette Dennis Lijnsveld zijn ploeg weer op drie punten voorsprong die ook steeds het maximale verschil vormde. Soesterkwartier slaagde er maar niet in om de genadeklap uit te delen om op een meer geruststellende voorsprong te komen. Ondanks de felle tegenstand van Vogel wist de thuisploeg toch de voorsprong te consolideren en de wedstrijd met 12-10 winnend af te sluiten. Lijnsveld: ,,Een duidelijke vooruitgang ten opzichte van het eerste treffen. Er zat vooral meer beleving in de ploeg.” Doelpunten: Patrick Winter 4, Roel Janmaat 3, Priscilla Boute 2, Amanda Gerritsen, Deborah Drenth en Dennis Lijnsveld ieder 1.

Korfballers op weg naar top ranglijst AMERSFOORT - Na het nogal tegenvallende resultaat van de wedstrijd de week er voor, was er nu dan toch wel succes voor de Amersfoortse korfballers. In een wedstrijd waarin beleving en inzet de grootse troeven vormden voor Soesterkwartier, werd op het eigen terrein aan de Dollardstraat met 12-10 gewonnen van het Utrechtse Vogel.

Wit Blauw - MIA (10-12)

In tegenstelling tot de week er voor speelden de MIA-nezen nu wél met veel werklust. Wit Blauw uit Kampen opende sterk op eigen veld, waardoor MIA in de beginfase dan ook steeds tegen kleine achterstand aankeek, totdat Matthijs Jongeneel in de 22e minuut met een ver afstandsschot de 4-4 aantekende. Vanaf dat moment lag het initiatief bij MIA en was de 6-8 ruststand dan ook dik verdiend. Na rust had MIA letterlijk “de wind tegen” wat een aantal goede aanvallen een stuk lastiger maakten. De puntspelers vonden elkaar wel goed, maar de afronding van MIA liet te wensen over. Na een doelpuntloze periode van maar liefst 21 minuten wist Mark Siderius de stilte te doorbreken en de 8-11 aan te tekenen. Met een uiteindelijke eindstand van 10-12 was MIA toch de terechte winnaar van dit duel tegen een tegenstander die enkele jaren terug nog in de overgangsklasse speelde. Scores: Remco van Woudenberg, Matthijs Jongeneel 2, Mark Siderius 3, Annemieke Dijkstra 5.