Fidelitas wint streekderby

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Bij aanvang van de wedstrijd zag het er absoluut niet naar uit dat Fulmen Fidelitas uiteindelijk met de eer zou gaan strijken. Leusden startte vanaf het eerste fluitsignaal voortvarend en stond al in de achtste minuut op een voorsprong van 1-4. Amersfoort kende in die fase veel balverlies en ook de pass kwam niet altijd even goed uit de verf. Halverwege de eerste helft kwam er eindelijk wat meer rust in het Amersfoortse spel en was het aan de geweldig spelende Kim Batens te danken, dat de stand kort voor rust kon worden teruggebracht naar 6-7. Maar weer liet Fidelitas zich terugdringen, wat uiteindelijk resulteerde in een ruststand van 6-9 in het voordeel van de Leusdense formatie. Na de thee zagen de toeschouwers op sportpark Zielhorst een heel ander optreden van de handbaldames. Zowel aanvallend als verdedigend pakte het team onder leiding van coach Michel van de Horst de zaken goed op en binnen vijf minuten werd de achterstand verkleind naar 8-9 en was het weer Kim Batens die met haar snelheid en inzicht het voortouw nam. Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar halverwege de tweede helft zakte Amersfoort toch weer wat terug en moest lijdzaam toezien hoe Leusden wederom uitliep naar een voorsprong van 3 punten (13-16). Maar met de nodige tactische aanwijzingen van de Amersfoortse coach deed Fidelitas er in de slotfase van de wedstrijd nog een schepje bovenop, wat resulteerde in het langszij komen in de 28e minuut van de wedstrijd (16-16). Kort voor het laatste fluitsignaal slaagde Fulmen Fidelitas er zowaar in om met 17-16 de leiding over te nemen en die vervolgens ook niet meer af te staan. Een zwaar bevochten, maar zeker op basis van inzet, verdiende zege voor de thuisploeg in deze streekderby. Door deze winst blijven de dames van Fulmen Fidelitas de ranglijst in de 1e klasse aanvoeren, al moeten zij die plek delen met Nieuwegein.

Handbaldames blijven Leusden net de baas AMERSFOORT - Voor de handbaldames van Fulmen Fidelitas stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen streekgenoot LHV uit Leusden op het programma. De wedstrijd, waarin door beide ploegen alles uit de kast werd getrokken, werd pas in de laatste minuut in het voordeel van de Amersfoortse dames beslist. Met een einduitslag van 17-16 werd LHV met lege handen naar huis gestuurd.

door Huub van Aerssen

Heren Fulmen Fidelitas - Celeritas (19-16)

Aansluitend aan de wedstrijd van de dames was het de beurt aan de heren van Fulmen Fidelitas. Het team, op diverse plaatsten gewijzigd door het ontbreken van een aantal basisspelers, slaagde er in om na twee keer dertig minuten de winst in eigen huis te houden en de positie in de middenmoot te versterken.