Weer zelfvertrouwen door Silhouette

Nieuws

AMERSFOORT - Het moeten missen van een of soms zelfs twee borsten is een ingrijpende gebeurtenis. Veel geopereerde vrouwen voelen zich onzeker over hun veranderde lichaam. Onzekerheid die voor een deel weggenomen wordt door het dragen van een goede borstprothese en aangepaste lingerie. Mammacare adviseur Anita Vastenburg van Silhouette vertelt erover.

,,Ik geef mijn klanten hun zelfvertrouwen terug. Met een goede prothese is vanaf de buitenkant niet te zien dat je een borst mist. Daar komen de geopereerde vrouwen voor. Ze willen weer ongeschonden over straat en dat kan”, aldus Vastenburg. Het aanmeten van een prothese is dan ook niet even een kwestie van alleen de maat bepalen. Vastenburg neemt ruim de tijd “De deur gaat op slot en anderhalf uur is zo voorbij.”

Natuurlijke borsten zijn er in allerlei soorten, maten en vormen. Diezelfde verscheidenheid is er ook in protheses. Silhouette heeft maar liefst vier verschillende merken in haar collectie, Amoena, Anita, Silima en Basko. Na de maatbepaling komt het echte werk. Vastenburg: ,,Voor de vrouw die hier komt, moet de nieuwe borst een vriendin zijn. Alleen jijzelf weet hoe je borsten moeten aanvoelen. Ze moeten perfect bij jou passen. Daarom laat ik ook altijd verschillende soorten borstprotheses passen. Het ene merk is het andere niet. Doordat ik vier merken in huis heb, durf ik wel te stellen dat ik voor iedereen een goede prothese heb. Zo is er voor iemand die aangewezen is op een rollator en daardoor geen zware prothese kan dragen, bijvoorbeeld een hol exemplaar.”

Silhouette verkoopt ook de speciale lingerie en badkleding. De lingerie is vaak minder frivool dan dat Vastenburg wel zou willen. ,,Ook al mis je een borst, dan betekent dat niet dat je geen mooie spullen meer wilt dragen. Ik ben altijd zoekende. Daarnaast probeer ik contacten te leggen met ontwerpers of studenten van de modeacademie. En af en toe werkt dat, binnenkort heb ik, bijvoorbeeld, een primeur. Dan komt hier de badmodecollectie van Beachlife binnen. Badkleding voor de jonge vrouw, vlot, modern en goed geprijsd.”

Op zaterdag 27 september organiseert Silhouette, van 12.00 tot 16.00 uur, haar halfjaarlijkse modeshow. Er zijn de hele dag door modeshows, waar de nieuwe winterlingerie en verschillende haarwerken worden getoond. Verder is er een oedeemtherapeut aanwezig en diverse mammaverpleegkundigen van het Meander Medisch centrum. Vastenburg: ,,Van deze dag maak ik altijd een feestje. Dat hebben de bezoeksters wel verdiend.”

u Silhouette, Utrechtseweg 24, 06-46317300, www.borstprothese-advies.nl. Maandag, dinsdag en woensdag op afspraak. Donderdag open van 10.00-16.00 uur.

advertentie