50+ Tennis in Pekingbroek

Nieuws

De nieuwe toernooicommissie, die dit jaar voor de eerste keer belast was met de voorbereiding en uitvoering van dit in de wijde regio meer dan bekende tennisevenement, had in deze elfde editie gekozen voor het thema China en de Olympische Spelen. Voor die gelegenheid was het park dan ook gehuld in Oosterse sferen en werd er naast tennis een hapje en een drankje geserveerd op ‘Het plein van de Hemelse Vrede’. Het ‘Keimepperstoernooi’, al door de jaren heen een toernooi waar naast tennis vriendschap, sfeer en gezelligheid centraal staan, kende de eerste dagen prachtig weer, waardoor het schema zonder al te veel problemen kon worden afgewerkt. Maar naarmate de week vorderde, werden de weersomstandigheden grilliger en moest er tussen de buien door worden uitgeweken naar verenigingen in Amersfoort die beschikken over kunstgrasbanen, waarbij de finalepartijen die voor zaterdag 19 juli stonden gepland, voor een groot deel werden gespeeld in tennishal De Bicker in Bunschoten, waar eigenaar Arjan van de Groep alle steun en medewerking verleende. Ondanks deze hindernissen bleef de sfeer behouden en was het oergezellig in ‘Pekingbroek’. Zo’n 233 partijen werden er in de week afgewerkt en vele honderden maaltijden werden er door kok Remco Brandsma uitgeserveerd. Zowel de openingsavond als de slotavond van dit werkelijk enig in zijn soort zijnde 50+ toernooi in de regio, werd opgeluisterd door een geweldig stukje muziek, waarbij het Amersfoortse duo ‘Henk&Sabine’, bij diverse tennisverenigingen inmiddels al een begrip, het slotakkoord voor zijn rekening nam en de vele deelnemers en overige gasten hun stoelen deed verruilen voor de dansvloer.

Geslaagd Keimeppers toernooi AMERSFOORT - In de week van 12 tot en met 19 juli was op het tennispark van tennisvereniging LTV Randenbroek voor de elfde achtereenvolgende keer het Open Randenbroek Veteranen Toernooi. Ruin 240 deelnemers met een minimum leeftijd van 50 jaar streden onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden om de eer, de prijzen en de eeuwige roem.

door Huub van Aerssen

Winnaars

Een aantal spetterende finales leverden de volgende winnaars op: DD 8: Annette den Uijl/Ellen Schipper; GD 8: Nancy Hoogendoorn/Eric de Wit; HD 8: Co van Amerongen/Herman van de Schacht; DD 7: Fanny Bruls/Annelies Roozenburg; GD 7: Fanny Bruls/Ab van Ginkel; HD 7: Henny van Amerongen/Hans van Oostveen; DD 6: Marja Kade/Janja Willemse; GD 6: Yvonne Jacobs/Ronald Blind en HD 6: Kees de Graaf/Godfried Reuser.

Slotakkoord

De toernooicommissie, die haar vuurdoop onderging, kan terugblikken op een uitermate geslaagd toernooi, dat mede tot stand kwam dankzij de vele vrijwilligers die het toernooi op wat voor gebied dan ook vol ondersteunden. Daarnaast is er veel dank verschuldigd aan de vele sponsors die hun medewerking hebben verleend. Zonder hun steun was een tennisevenement in deze vorm zeker niet mogelijk geweest. Dank aan allen!

advertentie