Verkoop Opstandingskerk onduidelijk

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Voor het ontwikkelen van het Euterpeplein heeft de gemeente twee miljoen euro subsidie aangevraagd bij de provincie. Met het geld wordt het Euterpeplein heringericht en worden gevels en luifels van het winkelcentrum aangepast. Een deel van de subsidieaanvraag moet ook worden gebruikt voor een ‘goedkope’ supermarkt zoals Aldi of Lidl op de plek van de Opstandingskerk. Woningbouwcorporatie De Alliantie Eemvallei heeft inmiddels een stedenbouwkundige schets laten opstellen voor de bouw van een supermarkt met veertien woningen en 34 parkeerplaatsen.

RANDENBROEK - De gemeente Amersfoort maakte vorige week bekend dat de komst van een tweede supermarkt op het Euterpeplein een stap dichterbij is gekomen. Die supermarkt zou moeten komen op de plek van de Opstandingskerk. Maar officiële onderhandelingen over verkoop zijn nog niet gevoerd. Volgens predikant Berend Borger van de Opstandingskerk staat het kerkbestuur ook niet te trappelen om de kerk te verkopen.

door John Spijkerman

Predikant Borger plaatst zijn vraagtekens bij de supermarktplannen. ,,Albert Heijn gaat uitbreiden en er zit al een Turkse supermarkt aan het Euterpeplein en de Kamer van Koophandel zegt nu al dat er te veel supermarkten in Amersfoort zijn.’’

Qua akoestiek, licht en ruimte is Borger blij met de Opstandingskerk. ,,Als wij eruit moeten, gaat ons dat aan het hart. We staan er niet om te springen. Wij willen best met de gemeente in gesprek, maar het hangt af van wat zij ons te bieden heeft.’’ Een besluit van de kerkenraad om te verkopen moeten worden voorgelegd aan de kerkleden. ,,De kerkorde bepaalt dat bij verkoop de kerkelijke gemeente moet worden gehoord.’’ En als alle leden roepen, dat de kerk niet mag worden verkocht, wordt het een moeilijke zaak, stelt Borger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie