Nijkerks zwembad in Amersfoort

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/NIJKERK - De colleges Nijkerk en Amersfoort hebben dinsdag in een overleg afgesproken om intensief met elkaar te gaan samenwerken aan plannen voor de zwembaden. Daarbij wordt ook gekeken of beide gemeenten gezamenlijk een zwembad kunnen bouwen als vervangende nieuwbouw voor De Slag in Hoevelaken en Bad Bloemendal in Nijkerk. Het nieuwe zwembad zou wat de Nijkerkse wethouder Manten ook op Amersfoorts grondgebied kunnen komen.

Voorwaarde daarbij is voor hem dat het zwembad goed bereikbaar moet zijn voor de inwoners van Nijkerk. ,,Wie trekt zich tegenwoordig nog wat aan van gemeentegrenzen? Nijkerkers rijden ook naar het Bosbad in Putten,” aldus Manten.

Amersfoort gaat in ieder geval een nieuw zwembad bouwen aan de Hogeweg. Nog dichter bij Hoevelaken dan aanvankelijk de bedoeling was.Over een sportcomplex met zwembad en ijsbaan in Vathorst is nog geen defintief besluit genomen. ,,En als we elkaar daarin kunnen helpen, zullen we dat doen,” zegt Manten. ,,Nog deze maand spreken Ariën Kruyt en ik elkaar weer. Na het reces zal ik de raad informeren. Dan is trouwens ook het businessplan van Bad Bloemendal gereed.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie