Duidelijkheid voor Omroep Amersfoort

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Omroep Amersfoort lijkt eindelijk de duidelijkheid te krijgen, waar het volgens Omroepvoorzitter Ben Groenendijk al zo lang naar snakt. Een raadsmeerderheid steunt het voorstel van wethouder Kruyt om eenmalig 369.000 euro subsidie te geven voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. De jaarlijkse structurele subsidie van de omroep wordt met 31.000 euro verhoogd tot 150.000 euro.

door John Spijkerman

De apparatuur die de omroep gebruikt is sterk verouderd, maar voor de aanschaf van nieuwe apparatuur heeft Omroep Amersfoort geen geld. Daarom werd een beroep gedaan op de gemeenteraad. Sommige raadsleden drongen aan op een 'second opinion' voor wat betreft de hoogte van het bedrag.

Een raadsmeerderheid wil ook dat er voor de langere toekomst een financiële oplossing komt voor de vervanging van omroepapparatuur. De omroep stelt dat zij ook met de verhoogde jaarlijkse subsidie geen geld opzij kan leggen voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Om te voorkomen dat de omroep over een aantal jaren opnieuw geen geld heeft voor nieuwe apparatuur willen VVD, CDA en PvdA dat de gemeente daarvoor geld gaat reserveren. Dit bedrag zou in de begroting moeten worden opgenomen.

Raadsleden vroegen zich dinsdagavond wel af hoe het zit met bijdragen van Leusden, Soest en de provincie aan Omroep Amersfoort. De wethouder zal schriftelijk op alle gestelde vragen ingaan.

De extra gemeentelijke steun voor Omroep Amersfoort is wel verbonden aan voorwaarden. Een absolute voorwaarde is dat Omroep Amersfoort vóór eind 2008 van een vereniging verandert in een stichting. Bovendien moet Omroep Amersfoort gaan samenwerken met andere ‘media-dragers’, vooral met RTV-Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie