Kruyt pleit voor druk op statenfracties bij kunstijsbaan

9 juli 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De financiering voor de kunstijsbaan in Vathorst staat onder druk. Wethouder Kruyt deed dinsdagavond een klemmend beroep op gemeenteraadsfracties om de politieke partijen in Provinciale Staten te bewerken. ,,Dit kan het college niet alleen. We hebben steun nodig van de raadsfracties.'' De gemeente Amersfoort gaat uit van een provinciale bijdrage van zeven miljoen euro. Kruyt verwacht dat er in oktober meer duidelijkheid is over de financiering van de ijsbaan.

door John Spijkerman

In de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen bezochten veel statenfracties Amersfoort. De fracties betuigden steun aan de plannen voor een kunstijsbaan in Vathorst. Kruyt vindt dat de provinciale fracties die eerdere belofte gestand moeten doen.

Bovenop de drie miljoen euro die de gemeente al heeft gereserveerd voor de aanleg van een kunstijsbaan in Vathorst, wil het college van B en W daarvoor nog eens vier miljoen opzij zetten. ,,Maar we hebben geen zin meer geld te reserveren voor de ijsbaan als er van andere bronnen geen geld komt'', merkte CDA-raadslid Roland Offereins dinsdagavond op tijdens de raadsvergadering. Aanleiding voor de opmerking van Offereins is het standpunt van gedeputeerde Raven. Deze provinciale bestuurder verklaarde dat de provincie slechts een beperkte bijdrage zal leveren aan de kunstijsbaan, omdat de provincie geen accommodaties subsidieert. De provinciale bijdrage zou zeker niet in de miljoenen euro's lopen.

GroenLinks raadslid Kesler wilde van PvdA-raadslid Van Rooijen weten wat zijn fractie zou doen met de de drie miljoen euro die al is gereserveerd, mocht de ijsbaan voorlopig niet doorgaat. Ze stelde voor het geld te gebruiken voor de aanleg van sporthallen, waar in Amersfoort een tekort aan bestaat. Van Rooijen zei ervan uit te gaan dat de ijsbaan er toch komt. ,,Maar ik ben bereid er over na te denken.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie