Gedwongen ontslagen bij vertrek Ricoh naar Den Bosch

Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse vestiging van Ricoh verhuist in juni naar het hoofdkantoor Den Bosch. Die reorganisatie zal gepaard gaan met tussen de tien en vijftien gedwongen ontslagen, met name onder het administratieve functies.

door André van der Velde

Vorig jaar telde het Amersfoortse bedrijf nog zo'n 130 personeelsleden. Nadat het personeel in oktober vorig jaar op de hoogte werd gebracht van de verhuisplannen heeft een aantal medewerkers al ander werk gevonden, zegt pr-manager Liliane Smit van Ricoh Nederland. ,,Van het huidige aantal medewerkers zijn tussen de tien en vijftien overtollig. Voor hen is al enige tijd geleden een goede afvloeiingsregeling in gang gezet. De overige zestig gaan over naar de vestiging in Den Bosch."

De Amersfoortse Ricoh-vestiging is nu nog gevestigd op bedrijventerrein De Hoef. Op 30 juni sluit het bedrijf in Amersfoort deuren en gaat het op in de grotere vestiging in Den Bosch. ,,Maar de meeste medewerkers zullen echter al half juni vanuit Den Bosch werkzaam zijn", aldus Smit. Zij denkt dat de gevolgen van de verhuizing voor het Amersfoortse personeel mee zullen vallen. ,,Het gaat vooral om sale- en servicemedewerkers, dus om mensen die veel op de weg zitten om klanten te bezoeken of bedrijfsvestigingen langs te gaan. Voor hen zijn de gevolgen minder wezenlijk dan voor medewerkers die alleen op kantoor zitten." Bovendien biedt de verhuizing voor het personeel nieuwe mogelijkheden. ,,De Ricoh-vestiging in Den Bosch heeft 1500 medewerkers, dus er zijn voor hen veel meer ontplooiingsmogelijkheden."

Eerder deze maand heeft Ricoh bekendgemaakt dat alle bedrijven die onder een andere naam deel uit maken van het concern, voortaan ook verder gaan onder de naam van het Japanse moederbedrijf. Daarbij gaat het om Nashuatec en Rex-Rotary. De naamverandering past in de internationale strategie van Ricoh om één wereldwijde merknaam te voeren.

Ricoh is leverancier van onder meer printapparatuur, kopieerapparaten en digitale camera's. Het concern heeft wereldwijd zo'n 82.000 medewerkers in dienst..

advertentie