Korfballers MIA kunnen even rustig ademhalen

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Met nog drie wedstrijden te spelen bevond MIA zich voor de wedstrijd behoorlijk in de gevarenzone. Tegenstander NOVA uit Bilthoven had met tien punten een net iets comfortabeler plek op de ranglijst dan de Amersfoorters. Om uit de degradatiezone weg te blijven, was winst voor MIA dus pure noodzaak. Maar ook al hadden de MIAnezen de gehele wedstrijd een flink veldoverwicht en zeker ook het beste van het spel, de keistedelingen konden dit onvoldoende uitdrukken in doelpunten.

AMERSFOORT - Door een schamele 7-9 winst op NOVA afgelopen zaterdag, is het degradatiespook voor het eerste team van korfbalvereniging MIA voorlopig uit beeld verdwenen. MIA kan nu iets makkelijker ademhalen, alhoewel er in deze zeer enerverende poule nog wel van alles mogelijk is. De Amersfoortse korfballers hebben nu elf punten, maar de nummer twee heeft slechts twee punten minder en de laatste plaats verzamelde ook al 9 punten.

door Huub van Aerssen

Onnodig moeilijk

,,We hadden het ons in deze wedstrijd veel makkelijker kunnen maken als we de vele kansen hadden afgemaakt”, constateerde coach Coen Wilders. ,,Als je goed geconcentreerd bent, verzilver je in de eerste helft zéker drie doorloopballen en een aantal korte kansjes bij de korf. Met ons overwicht hadden we zo zes tot zeven doelpunten afstand moeten nemen, maar omdat het beperkt bleef tot maximaal drie doelpunten hielden we NOVA eigenlijk zelf in de race. Deze ploeg is weliswaar een van de mindere ploegen in de poule, maar blijft wel tot aan het laatste fluitsignaal strijden voor de punten. Kortom, we maakten het onszelf onnodig moeilijk.”

Flink aan de bak

Met nog twee wedstrijden te gaan kan MIA zowel promoveren (een tweede plaats in de poule geeft daar recht op), maar ook nog degraderen. Ditzelfde geldt voor bijna alle zeven clubs in deze tweede klasse, behalve voor kampioen Telstar uit Hoevelaken. MIA moet dus in de resterende wedstrijden tegen de nummers twee (Sparta Nijkerk uit) en drie (Hellas ‘63 thuis) nog flink aan de bak. Dat de Amersfoortse tweedeklasser in de slotfase van de competitie tot grote hoogte kan groeien, heeft het in de recent afgesloten zaalcompetitie bewezen.

Doelpuntenmakers MIA

Matthijs Jongeneel 3, Remco van Woudenberg 2, Eline van Ballegoijen, Gerdien Blok, Dorien van Ettekoven en Annemieke Dijkstra 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie