Groot jeugdtoernooi WV Eemland

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de uitwedstrijd tegen Springfield afgelopen zondag leed de korfbalploeg van Soesterkwartier een enigszins geflatteerd verlies (15-8). De Amersfoorters moesten al direct vanaf het eerste fluitsignaal vol aan de bak, want binnen drie minuten keek Soesterkwartier al tegen een 2-0 achterstand aan. In de Amersfoortse formatie ontbrak het aan scherpte en agressie. Het tweede aanvalsvak bracht echter na tien minuten speeltijd de wedstrijd weer in evenwicht door twee fraaie afstandsschoten. Soesterkwartier verzuimde echter in die fase om door te drukken, wat Springfield de gelegenheid bood om uit te lopen naar een 4-2 voorsprong. Maar de Amersfoorters beschikten over de nodige veerkracht en door goed aanvallend werk van Priscilla Boute werd de stand weer gelijk getrokken. Met een 7-5 in het voordeel van de thuisploeg, gingen beide teams aan de thee. Soesterkwartier coach Eric Lijnsveld zette zijn ploeg weer op scherp, wat zich kort na rust ook vertaalde in de aansluitingstreffer (7-6). Maar met drie afstandsschoten op rij maakte Springfield aan alle illusies van Amersfoort een eind. Het nam een 10-6 voorsprong en alhoewel Soesterkwartier nog wel wist terug te vechten naar 10-8, was bij 12-8 de weerstand gebroken en speelde Springfield de wedstrijd beheerst en gecontroleerd uit naar een toch wel enigszins geflatteerde 15-8 eindstand.

AMERSFOORT - Al direct na aanvang van de wedstrijd aan de Parelhoenstraat in Amersfoort, werd duidelijk dat SDS er stevig tegenaan zou gaan. Vooral verdedigend was er bovenmatig veel duw -en trekwerk, waardoor er wel veel strafworpen werden uitgedeeld, echter zonder de nodige strafminuten. Tot aan de rust ging de strijd gelijk op en met een 9-9 gelijke stand wisselden beide ploegen van speelhelft. In de tweede helft een nagenoeg gelijk beeld, waar naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer irritatie merkbaar was. Amersfoort speler Cor Kemmer werd uiteindelijk het slachtoffer van het uitermate harde spel van SDS en moest met hoofdletsel, veroorzaakt door een opzettelijke elleboogstoot, naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De dader kreeg slechts een tweeminuten straf! In het verdere verloop van die tweede helft was het plezier uit de wedstrijd en speelde ASC plichtmatig de wedstrijd uit. Dat SDS uiteindelijk met 14-17 de wedstrijd won, was voor de Amersfoorters dan ook niet meer dan een formaliteit, waarbij verbijstering over scheidsrechterlijk dwalen de boventoon voerde. ASC speler Cor Kemmer keerde aan het eind van de dag terug uit het ziekenhuis en zal het de komende weken rustig aan moeten doen.

AMERSFOORT - Zaterdag 31 mei vindt op de wielerbaan van WV Eemland een Jeugd Selectie Wedstrijd (JWS) plaats, waaraan ruim 500 jeugdige wielrenners en rensters zich hebben aangemeld. Jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar strijden in 7 disciplines om de beste plekken die punten opleveren voor deelname aan het NK. De eerste start van de allerjongsten staat gepland om 09.30 uur en gaat tot laat in middag door. Vrijwel alle wielerverenigingen uit Nederland zijn op dit toernooi vertegenwoordigd, waaronder ook vele rennertjes van de organiserende Wielervereniging WV Eemland.