Gevoelig puntverlies voor softbaldames

Nieuws

Zonder blessures en met een volledig team leken de softbaldames van BSC Quick er helemaal klaar voor. Maar dat viel toch anders uit. Al vanaf de eerste inning in de eerste wedstrijd waren de dames niet scherp en door daarentegen degelijk slagwerk van de bezoeksters, kwam Amersfoort al direct op achterstand. En gedurende het verloop van die wedstrijd werd die achterstand ook niet meer ingelopen. BSC Quick sloeg te onregelmatig, waardoor maar weinig Amersfoortse loopsters de honken en de thuisplaat konden bereiken. Die eerste wedstrijd ging dan ook terecht met 2-10 verloren. In het tweede duel werd de strijd al in een vroegtijdig stadium beslist in het voordeel van Zuidvogels. Na een redelijk begin van de thuisploeg, waarin beide teams nog in evenwicht bleven, was het de ploeg uit Huizen die de toon zette. Zuidvogels wist de ballen overal tussendoor te slaan en sprokkelde in 5 innings 12 punten bijeen. Quick had aan slag veel meer moeite en behaalde in diezelfde innings slechts twee punten. Met 2-12 ging derhalve ook die wedstrijd verloren en nam Zuidvogels de vier punten mee naar Huizen. Met een plaats in de middenmoot van de 2e klasse wacht komend weekend de thuiswedstrijd tegen WSB uit Apeldoorn, wat tevens de start betekent van de tweede speelronde van de competitie.

AMERSFOORT - In de dubbelwedstrijd op het eigen sportpark Dorrestein tegen Zuidvogels uit Huizen, leed de damesformatie van BSC Quick een gevoelig verlies. Met 2-10 en 2-12 ging het team van coach Ricardo Bichon kansloos ten onder.

door Huub van Aerssen

Heren UVV - BSC Quick (5-11)

De softbalheren doen het in de tweede klasse een stuk beter dan de dames. In de uitwedstrijd afgelopen woensdag tegen het Utrechtse UVV, werd met 5-11 de overwinning binnengesleept en tevens de koppositie ingenomen.

Honkbalheren BSC Quick op koers

De Amersfoortse honkbalformatie van coach Edward Spanner sleepte ook afgelopen zondag de punten binnen. In de uitwedstrijd tegen WSB uit Apeldoorn werd overtuigend met 5-11 gewonnen, waardoor het team de koppositie in de vierde klasse verstevigde.

advertentie
advertentie