Zorgbureau Uniek persoonlijk en deskundig

Nieuws

Aukje van Bladel zorgt samen met collega Els van Middel voor de coördinatie van Zorgbureau Uniek. ,,Bureaucratie en de daarmee samenhangende papierwinkel is het grootste struikelblok bij het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PgB)”, vertelt Van Bladel. ,,Daarom helpen wij al onze cliënten bij het invullen van de aanvraag. Bij het aanvragen van een PgB moet je stevig in je schoenen staan. Veel senioren zijn dan ook erg blij wanneer ze dat traject uit handen kunnen geven.”

Eerlijkheid belangrijk

Door hun jarenlange ervaring in de zorgverlening zijn Van Bladel en Van Middel ook uitstekend in staat om te bepalen of een PgB aanvraag kans van slagen heeft. ,,Eerlijkheid is daarbij erg belangrijk”, aldus Van Bladel. ,,We laten nooit iemand in de waan dat een aanvraag kans maakt, als dat niet zo is. Als we twijfelen dan zeggen we dat direct”.

De zorgverleners zijn allemaal in dienst van Uniek. Van Bladel: ,,Op die manier weten we zeker dat er een ‘klik’ is tussen de verzorger en de cliënt. We koppelen nooit zo maar ongezien, we zoeken altijd de juiste match! En we evalueren de zorgverlening dan ook regelmatig. Al onze zorgverleners hebben een behoorlijke staat van dienst in de zorg, kwaliteit is daarmee gegarandeerd.”

Kleinschalig

Uniek wil bewust ‘kleinschalig’ werken. Van Bladel legt uit waarom: ,,Als kleinschalig bureau blijf je beter betrokken bij je cliënten. Een grotere organisatie betekent ook weer meer bureaucratie en dus minder contact. Vijftien cliënten is voorlopig ons maximum. Met die hoeveelheid is persoonlijk contact nog steeds gegarandeerd.” Van Bladel: ,,We gaan onze dienstverlening heel erg insteken op wat de mensen willen. Alles is dus mogelijk van laagdrempelige zorg zoals huishoudelijk werk tot het niveau van verpleegkundige zorg. Bij iedere zorgvraag past een medewerker van ons bureau.”

u Zorgbureau Uniek

Heiligenbergerweg 34

Amersfoort

06-349 23 252

zorgbureau-uniek@live.nl

advertentie
advertentie