'Onafhankelijk bemiddelaar bij ligplaatsen woonschepen'

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Al 26 jaar liggen woonschepen slechts gedoogd op diverse plekken in de Eem. In al die jaren is het de gemeente niet gelukt om ze een definitieve plek te geven. GroenLinks vindt dat er een onafhankelijke bemiddelaar moet komen die een oplossing zoekt in de discussie over ligplaatsen voor woonboten. De partij zal er volgende week een raadsvoorstel over indienen. GroenLinks fractievoorzitter Van 't Erve merkt op dat er veel draagvlak in de raad voor het voorstel.

Het college van B en W wilde negen ligplaatsen voor woonboten aan de Havenweg en vier aan de Schans realiseren. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. GroenLinks vindt dat er meer oog moet zijn voor niet alleen de belangen van de woonschippers, maar ook voor hun intentie om een bijdrage te leveren aan het vinden van een goede oplossing. De partij wil dat het college met behulp van een onafhankelijk bemiddelaar op zoek gaat naar een creatieve, onorthodoxe oplossing.

,,We moeten nu nog niet dichttimmeren waar de woonboten komen. In gezamenlijkheid moeten we eruit komen'', vindt GroenLinks fractievoorzitter Sebastiaan van 't Erve. ,,Al 26 jaar worden huishoudens aan een lijntje gehouden en kunnen we en niet uitkomen. Wij willen een oplossing die aan iedereen recht doet.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie