Schaatsbond steunt plan voor ijsbaan in Vathorst

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Amersfoort en Rotterdam zijn de locaties voor een nieuwe kunstijsbaan van 400 meter blijkt uit een landelijk onderzoek van de Schaatsbond naar 'de latente behoefte aan nieuwe kunstijsbanen in Nederland'. Het bestuur van de KNSB biedt het rapport vrijdag 16 mei aan aan de gemeente en de provincie.

Het nieuwe rapport bevestigt het eerdere onderzoek van de gemeente en de Stichting Kunstijsbaan Eemland. Daaruit kwam ook dat er markt is voor een nieuwe kunstijsbaan in Eemland en dat de baan goed te exploiteren is, mits de investeringskosten éénmalig worden opgebracht. De gemeente reserveerde al een bedrag van drie miljoen als aanzet.

De ijsbaan kan komen bij de afslag Vathorst in combinatie met het nieuwe zwembad en mogelijk andere sportvoorzieningen. De provincie heeft de ijsbaan in maart van dit jaar gezet op de zogenaamde Samenwerkingsagenda als een concreet en op korte termijn uitvoerbaar project. De gemeente vraagt een bijdrage van 7 miljoen. De provincie beraadt zich nog over de hoogte van de bijdrage.

Het rapport wordt aan het provinciebestuur aangeboden door Carel Paauwe, Voorzitter van de KNSB en Ed Verheijen, oud topschaatser uit A'foort. Hiermee wil de KNSB het project een steun in de rug geven en spoedige afspraken bevorderen, zodat de baan rond 2010 open kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie