Hockeyers AMHC morsen punten

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMHC ging vanaf het eerste fluitsignaal fel van start en kreeg al na een minuut spelen de eerste strafcorner toegewezen die overigens geen resultaat opleverde. Aanval na aanval kreeg de Barneveldse defensie te verwerken en het zag er in die beginfase naar uit dat AMHC een eenvoudig middagje zou gaan krijgen. Na een tweetal jammerlijk mislukte strafcorners in de 2e en 3e minuut, kwam Barneveld in de 5e minuut van de wedstrijd pas in de buurt van het Amersfoortse doel. Maar nadat ook de gasten er niet in slaagden om een toegewezen strafcorner te verzilveren, was het in de 15e minuut van de eerste helft wel raak voor Amersfoort en sloeg Britt Dorrestein de 1-0 snoeihard achter de Barneveldse doelvrouwe. Een op dat moment zeker verdiende voorsprong gezien de vele aanvallende activiteiten van AMHC. Slechts sporadisch kwam Barneveld in de buurt van de Amersfoortse cirkel en juist toen iedereen dacht AMHC voor rust de voorsprong zou gaan uitbreiden, gebeurde het tegenovergestelde en viel op slag van rust de gelijkmaker achter de verbouwereerde Amersfoortse defensie (1-1). Al met al in die eerste helft een strijdlustig AMHC, dat echter slordig met de kansen omsprong.

Matige prestatie Amersfoortse hockeydames AMERSFOORT - Op sportpark Birkhoven, de thuishaven van de Amersfoortse Mixed Hockey Club, leden de dames onnodig puntverlies. In een wedstrijd waarin het zeker niet aan tempo ontbrak, kwam AMHC tegen het laaggeklasseerde Barneveld niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Voor het team van coach Hien The ongetwijfeld een bittere tegenvaller.

door Huub van Aerssen

Veel strafcorners, geen resultaat

Na wat tactische aanpassingen in het team van Barneveld leek dit in het tweede deel van de wedstrijd effectief te gaan worden. Barneveld kreeg meer grip op de wedstrijd en liet zien dat het tot goed hockey in staat was. Aanvallend drong het steeds vaker door in de Amersfoortse cirkel en moest de goed keepende Nicole de Winter met regelmaat naar de hoek. Aan beide zijden regende het strafcorners, maar niet een van die vele stafcorners leverde het gewenste resultaat op. En wat Amersfoort ook probeerde en hoe strijdlustig ook op de aanval werd gespeeld, de bal wilde er eenvoudig weg niet in. Vanaf de 20e minuut in die tweede helft nam het aantal strafcorners aan Amersfoortse zijde toe, maar geen van de zes pogingen leverde het gewenste resultaat op. Ook de allerlaatste strafcorner (nadat het eindsignaal van de wedstrijd al had geklonken), leverde niets op en leed AMHC duur puntverlies. Al met al een wedstrijd waarin op basis van de eerste helft AMHC duidelijk meer had verdiend, maar waarin het in de 2e helft de punten liet liggen.