Titel voor basketbaldames Crackerjacks

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd van de basketbalcompetitie ging de volle winst naar het damesteam van Crackerjacks. In de eigen sporthal Rustenburg werd met 53-43 gewonnen van het op de vierde plaats gestationeerde Hurricanes uit Spijkenisse.

door Huub van Aerssen

Al in een eerder stadium mochten de dames van Crackerjacks zich al kampioen noemen van de 2e klasse Rayon. In deze wedstrijd werd nog een extra bevestigd dat het ook een terechte kampioen betrof. In het eerste kwart van de wedstrijd had Crackerjacks weliswaar het betere van het spel, maar vergat het te scoren, waardoor Hurricanes dat kwart afsloot met een verdiende 7-11 voorsprong. In het eerste deel van het tweede kwart leek Crackerjacks zich te herstellen en boog de achterstand om in een 17-13 voorsprong. Maar dat was dan ook het enige wapenfeit, want in het tweede deel zakte Crackerjacks weer ver terug wat aan het einde van dat kwart resulteerde in wederom een achterstand (19-20). Ondanks dat het team al kampioen was, had het zeker niet de intentie om deze wedstrijd te laten lopen en begon na een korte onderbreking vol zelfvertrouwen aan het derde kwart van de wedstrijd. Eindelijk ging het beter lopen, was er een goede pass en werd het tempo geleidelijk aan opgevoerd. Ook het schotpercentage ging omhoog, wat zeker nog niet inhield dat de wedstrijd al was gespeeld. Spijkenisse bleef aanklampen en het gaatje werd eigenlijk nooit groter dan zeven punten. Met een 37-30 voorsprong voor Crackerjacks begonnen beide ploegen aan het vierde en laatste kwart van de wedstrijd. En ook in dit kwart weer hetzelfde liedje: een dapper spelend Crackerjacks en een zich net zo dapper verwerend Hurricanes. Maar scoren behoorde ook nu weer niet tot de absolute hoogtepunten, alhoewel halverwege de eerste en ook enige driepunter van de wedstrijd door Hurricanes werd aangetekend. Pas in de laatste fase van dat vierde kwart slaagde Crackerjacks er in om meer afstand te nemen en met een 53-43 eindstand bleven de punten in Amersfoort en sloot Crackerjacks het seizoen af met ongeslagen status. Na een mooi seizoen, wat een kampioenschap opleverde waren er uiteindelijk de bloemen en de medailles en vloeide de champagne rijkelijk. Ook komend seizoen zal Crackerjacks acteren in de 2e klasse van het Rayon.