Koppositie voor handbaldames ASC ‘91

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

In het eerste treffen tegen streekgenoot LHV uit Leusden, zag het er in de eerste helft niet naar uit dat de punten in Amersfoort zouden blijven. LHV 2, met als coach Christine Schut, speelde aanvallend een puik potje en had met veel schoten op paal of lat minder succes dan ASC. Het was dan ook met rust slechts een 8-5 voorsprong voor Amersfoort en de wedstrijd leek nog lang niet gelopen. Ook in het tweede deel van dit handbaltreffen gaf LHV de nodige tegenstand en kon Amersfoort nauwelijks een gaatje slaan. Pas in het tweede deel van die tweede helft leek bij het moedig strijdend LHV het beste er af en met een tempoversnelling in de laatste fase kon ASC uitlopen naar een uiteindelijke verdiende 14-11 winst. Tegen stadgenoot Fidelitas liep het beduidend stroever voor ASC ‘91, dat maar net op de valreep met 1 punt verschil de winst naar zich toe kon trekken. Met vier punten uit twee wedstrijden nestelden de dames van ASC ‘91 zich weer op de koppositie in de derde klasse.

AMERSFOORT - In een tweetal gewonnen wedstrijden afgelopen week tegen achtereenvolgens LHV 2 uit Leusden (14-11) en het 2e team van Fulmen Fidelitas (10-11), heroverde het dames handbalteam van ASC ‘91 de koppositie in de derde klasse.

door Huub van Aerssen

Heren RKDES - ASC ‘91 (35-9)

De handbalheren van ASC traden afgelopen zondag aan tegen de koploper in de 2e klasse, RKDES. Zonder vaste doelman Nico van Dijk (speler Hugo Allers als vervanger) en basisspeler Geert Groen, leek winst een lastige opgave te gaan worden, zeker gezien het feit RKDES kampioen kon worden. Al snel keek ASC tegen een 6-2 achterstand aan en kwam de thuisploeg met snel en krachtig aanvalsspel makkelijk tot scoren. Amersfoort daarentegen had moeite om de kansen te scheppen en was met een ruststand van 16-7 de wedstrijd eigenlijk al gelopen. In de tweede helft deed RKDES er nog een schepje bovenop en met snelle tegenaanvallen werd er keer op keer gescoord. Door mandekking op André van de Hoef werd de aanvalskracht van ASC ‘91 vrijwel stilgelegd en kon de thuisploeg via 22-8 en 28-9 de eindstand bepalen op 35-9. RKDES onderstreepte met deze monsteroverwinning dat het veruit de sterkste ploeg is en dus ook de terechte kampioen.

De Fulmen Fidelitas heren behaalden tegen het laaggeplaatste Najaden een 26-16 overwinning, terwijl ook de dames in de uitwedstrijd tegen SDS ‘99 tot winst kwamen (14-20).