Jeugd Buiten Toernooi AVV Keistad binnen

Nieuws

Ondanks deze tegenslag kon er toch nog een aangepast programma plaatsvinden in sporthal Midland, waar vele verenigingen uit de wijde omgeving met een of meerdere teams aanwezig waren om dan wel deel te nemen aan het minitoernooi, dan wel deel te nemen in de ABC groep. Zo’n 400 jongens en meisjes speelden in de diverse disciplines om de prijzen en niet in de laatste plaats om de eeuwige eer en de roem. In het mini toernooi (29 teams) werd in een een zestal niveaus (diverse spelvormen) intensief gestreden en gaven de verhitte en zwetende ‘kinderkoppies’ aan dat het zeker wel serieus werd genomen. Bovenal was er de gezelligheid en de sportiviteit die dit toernooi al voor de achtste maal kende. Ook het toernooi waar de meisjes en jongens uit de ABC jeugd hun kunsten vertoonden kende passie en de wil om te winnen. Vele mooie partijen waren hiervan het gevolg. De vele meegereisde begeleiders en ouders spoorden hun kroost aan tot grote hoogte en hadden het liefst zelf een balletje meegeslagen. Na de reguliere wedstrijden bij de mini’s en de grotere jeugd, was er een demonstratiepartij tussen het onlangs naar de 1e divisie gepromoveerde 1e herenteam van AVV Keistad en de A1 van datzelfde Keistad.

AMERSFOORT - Het door de jeugdcommissie en evenementencommissie van de Amersfoortse volleybalvereniging Keistad zorgvuldig en goed voorbereide Jeugd Buiten Toernooi, moest op het laatste moment naar binnen worden verplaats. Dit de weergoden hadden besloten om de kraan open te zetten, waardoor buitenactiviteiten geen kans van slagen hadden..

door Huub van Aerssen

Er werd een set gespeeld en al snel werd duidelijk dat de ‘grote’ mannen moeite hadden met deze aanstormende jeugd. Lange tijd ging de set gelijk op, waarbij in de slotfase de jongens A1 de langste adem hadden en met veel beleving de set wonnen met 26-24. Tijdens de daaropvolgende prijsuitreiking werden de winnaars gelouterd, maar kregen ook de ‘verliezers’ de nodige complimenten. Een aansluitend gezamenlijk ‘Happy Keistad Meal’ vormde het slotakkoord van een fantastische volleybaldag, waarbij de leiding dient te worden gecomplimenteerd met de wijze waarop dit Jeugd Buiten Toernooi van AVV Keistad ‘binnen’ werd afgewikkeld.

advertentie
advertentie