Wethouder Luchtenveld: 'Geen rol gemeente bij oplossen parkeerprobleem Emiclaer'

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Wethouder Luchtenveld ziet geen rol weggelegd voor de gemeente Amersfoort om het parkeerprobleem rond Winkelcentrum Emiclaer aan te pakken. Hij reageert daarmee op opmerkingen van het PvdA-raadslid Rob van Muilekom.

Tijdens de afgelopen raadsvergadering zei Van Muilekom dat het ondernemers in Emiclaer tegen de borst stuit dat er een stuk vernieuwing is afgeblazen nu de uitbreiding van Winkelcentrum Emiclaer niet doorgaat. Dat neemt volgens Van Muilekom niet weg dat er wel degelijk wat aan de hand met het parkeren rond het winkelcentrum.

Uitbreiding van het winkelcentrum bleek financieel niet haalbaar omdat de plannen een miljoenentekort lieten zien. Dat tekort werd veroorzaakt door de ondergrondse parkeergarage die onderdeel uitmaakte van de plannen. De ontwikkelaar wilde dat tekort neerleggen bij de gemeente. ,,Bij een uitbreiding van het winkeloppervlak, hoort een uitbreiding van de parkeerruimte'', licht Luchtenveld toe. Beheerder Curio wilde dat de gemeente het tekort in de plannen zou dekken. Maar de wethouder vindt niet dat de gemeente moet opdraaien voor de plannen van particuliere ontwikkelaars. ,,Wij gaan natuurlijk ontwikkelaars niet veel subsidie geven om parkeerproblemen op te lossen.'' Eerder wilde de gemeente vanwege dezelfde reden ook al niet bijdragen om een ondergrondse parkeergarage te bouwen op de hoek Leusderweg/Van Campenstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie