C-jeugd Amsvorde succesvol op toernooi in Denemarken

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De C jeugd van Amsvorde heeft van 1 tot 4 mei met succes deelgenomen aan het Norhalne Cup toernooi in Denemarken. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de voetbalverenigingen in Noord Jutland. Dit keer namen 440 teams uit veertien landen deel. In totaal zijn in de diverse leeftijdscategorieën 1700 wedstrijden gespeeld. De C1 en C2 van Amsvorde werkten totaal vijftien wedstrijden af.

Op Koninginnedag vertrokken 29 spelers en zeven begeleiders van de Amersfoortse club naar het noorden van Denemarken. De C1 legde beslag op een derde plaats na een nederlaag in de voorronde tegen de latere winnaar, MKS Lucznik (Polen). De Amersfoorters gaven in de slotminuten een 1-0 voorsprong uit handen. Zij verloren het duel in de extra speeltijd met 2-1. De overige wedstrijden tegen Denen, Zweden, Noren en Duitsers verliepen een stuk beter en leverde Amsvorde een derde plaats op.

De C2 van Amsvorde pakte de eerste prijs. Strafschoppen brachten de beslissing in de finale tegen Ebeltoft. Na de reguliere speeltijd was de stand onbeslist (1-1). Na acht strafschoppen miste een Deen de negende penalty. Aanvoerder Bram Ravenhorst faalde van elf meter niet en zorgde voor de winnende treffer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie