Honkballers BSC Quick goed op koers

Nieuws

Na vijf gespeelde wedstrijden, slechts ‘ontsierd’ door het verlies tegen streekgenoot Knickerbockers, gaat het jonge Amersfoortse honkbalteam onder leiding van coach Edward Spanner met acht punten aan de leiding in de vierde klasse B. In het laatste treffen moest ook het Utrechtse UVV (3e team) er aan geloven en werd met overtuigende cijfers van de mat geveegd. Coach Spanner zet hiermee met zijn team de goede opgaande lijn voort die aan het begin van het seizoen werd aangekondigd. Steeds meer ontwikkeld het team zich als een eenheid, die met inzet en vertrouwen in elkaar hard op weg is om de doelstelling (binnen een aantal jaren terug naar de eerste klasse) te gaan verwezenlijken en waarbij coach Edward Spanner in een eerder gesprek al aangaf dat hij Amersfoort goed en attractief honkbal wil laten zien. Komende zondag speelt Quick de thuiswedstrijd (sportpark Dorrestein) tegen de Domstad Dodgers uit Utrecht en zal alles er op gericht zijn om het thuispubliek te laten genieten van een ‘lekker potje honkbal’.

AMERSFOORT - Het eerste honkbalteam van BSC Quick (Base en Softbal Club) deed ook afgelopen zaterdag goede zaken. In Utrecht werd tegen het derde team van UVV overtuigend met 2-23 gewonnen, waardoor de Amersfoortse honkbalformatie riant aan kop gaat in de vierde klasse B.

door Huub van Aerssen

Winst voor softbaldames BSC Quick

In het dubbel op pinksterzondag tegen de Blue Socks uit Veenendaal wist Amersfoort de volle winst binnen te slepen (4-9 en 3-14). In de eerste wedstrijd kwamen de Keistad dames al na drie innings, toch wel onverwacht, op een 3-0 achterstand. Maar in de daaropvolgende vierde inning, waarbij de gehele line up van Amersfoort aan slag kwam, werd die achterstand omgebogen in een voorsprong die gedurende het verdere verloop van de wedstrijd ook niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede wedstrijd in de beginfase eigenlijk een identiek beeld aan het eerste treffen, waarbij Quick wederom op achterstand kwam (0-2). Maar meer honkslagen liet pitcher Kimberley Wijngaarde daarna niet meer toe en met strak veldwerk in combinatie met goed slagwerk, liepen de punten voor de Quick dames snel binnen. In dit geweld mocht zeker een homerun van Miriam Boode niet onvermeld worden genoemd. De softbaldames staan nu op een 3e plaats in de 2e klasse A, waarin komende week de ontmoeting tegen het als 2e geplaatste UVV op het programma staat.

advertentie
advertentie