Persoonlijke records voor ALTIS masters

24 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op zaterdag 22 december werd in Linschoten voor de 30e keer in successie de bekende Linschotenloop georganiseerd, waaraan maar liefst meer dan 3000 lopers uit de wijde omtrek aan deelnamen. Naast de altijd goede organisatie waren de weersomstandigheden dit keer perfect, wat uitnodigde voor verbetering van persoonlijke records. Geen wind en een lage temperatuur met een heerlijk zonnetje betekende op voorhand snelle tijden op het prachtige Anton Piek-achtige parcours. Op de 10 km werd bij de senioren Sjoerd Venema 31ste met een prachtige tijd van 39.48.31 in een deelnemersveld van 172 atleten. Marijn Michels, de huidige trainer van de ALTIS masters, verbeterde zijn PR met 16 seconden tot een scherpe tijd van 35.30. Hij eindigde hiermee op een 8e plaats in de categorie 35-45 jaar in een deelnemersveld van 223 lopers. In de categorie 45-55 met 201 atleten, was ALTIS loper Izaak de Bruijn oppermachtig en behaalde een 1e prijs met een werkelijk schitterende tijd van 34.58. Kees Boon, die veel last ondervond van een opgelopen griep, werd toch nog 16e in een tijd van 41.57. Bij de halve marathon verbeterde Rubert Rietkerk in de categorie 45-55 jaar met maar liefst 495 atleten, zijn PR met ruim drie minuten en scoorde een tijd van 1:22:30 goed voor een 13e positie. Last but not least liep Cees Stolwjk in de categorie 55-65 weer erg sterk en werd fraai eerste met een tijd van 1:19:40. Dit deelnemersveld kende 228 atleten.Goede resultaten voor de ALTIS masters, die naarmate de tijd verstrijkt, steeds beter gaan presteren.