V&D-kerstboomkaarsen onveilig

Nieuws

AMERSFOORT - Warenhuis V&D roept klanten op die glimmende kerstboomkaarsen hebben gekocht, deze weer terug te brengen. De buitenkant van de kaarsen kan vlam vatten als ze een tijdje branden. Verspreid over de 61 V&D vestigingen in Nederland zijn zo'n 4000 kaarsen verkocht. In Amersfoort gaat het om 73 stuks.

Volgens inkoopmanager Lex van Ewijk moet nog nader worden onderzocht wat de precieze oorzaak is. ,,Er zit waarschijnlijk een substantie in de buitenkant van de kaars die kan gaan ontbranden, maar we weten nog niet wat die is." Hij benadrukt dat er pas een onveilige situatie kan ontstaan als de kaars enige tijd heeft gebrand. ,,Dan loop je het risico dat de buitenkant met het glitterlaagje naarbinnen krult. In sommige gevallen vat de kaars dan aan de buitenkant vlam."

Het betreft kaarsen in de vorm van een kerstboom in de kleuren goud, zilver, rood en bruin. De kaarsen zijn verpakt per 1, 2 of 6 stuks in een doorzichtige doos en is verkocht in de periode van 14 oktober tot 6 december.

Klanten die de kaarsen terugbrengen ontvangen het aankoopbedrag van 3,95 retour plus een waardebon van 5 euro. Meer informatie op www.vd.nl.

advertentie