Handballers ASC ‘91 onderuit

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Alhoewel ASC ‘91 in de beginfase van de wedstrijd nog wel aardig in de buurt kon blijven van Fidelitas, werd naarmate de eerste helft vorderde duidelijk, dat het bij lange na niet opgewassen was tegen de in hoog tempo spelende thuisploeg. ASC ‘91 speelde vlak en inspiratieloos en bepalende spelers zoals Andre van de Hoef, Jan Willem van Essen en Daan Bleuel, slaagden er bij lange na niet in om het team op sleeptouw te nemen. Daar tegenover stond het frisse en temporijke spel van Fidelitas, dat in Rik Beijer, Robert van Maurik en Johnny Bosman spelers had die zowel op links als rechts voor veel druk zorgden en de nodige treffers op hun naam brachten. Het was met name te danken aan de goed spelende ASC goalie Nico van Dijk dat er slechts een ruststand van 11-7 op het scorebord stond. In de 2e helft van deze derby ging al snel het licht uit bij ASC ‘91 en in rap tempo liep Fulmen Fidelitas uit naar een voorsprong van tien punten. ASC ‘91 werd bij vlagen weggespeeld en net als in de eerste helft stond ook nu weer van Dijk een hogere score in de weg. De eindstand van 23-12 was dan ook zeker niet geflatteerd te noemen en had zelfs veel hoger kunnen uitvallen. Door de winst van Fidelitas steeg het team twee plaatsen en zakte ASC ‘91 terug naar de laatste plaats in de derde klasse.

AMERSFOORT - In de derby afgelopen zaterdag tegen stadgenoot Fulmen Fidelitas, werden de handbalheren van ASC ‘91 bij vlagen onder de voet gelopen. In sporthal Zielhorst werd ASC op alle fronten afgetroefd en verloor de wedstrijd met sprekende cijfers (23-12).

Dames Fulmen Fidelitas - HMS/Achilles (18-5)

Met een aantal geblesseerde dames en slechts een wissel op de bank trad Fidelitas aan tegen het laaggeplaatste HMS/Achilles uit Utrecht. Door de vele blessures mocht A jeugd speelster Jessy Elbers komen opdraven en zorgde met haar komst voor de nodige versterking van de Amersfoortse ploeg. Fidelitas ging voortvarend van start en al kort na het eerste fluitsignaal viel de eerste treffer door Anne Barenkamp door een goed benutte vrije bal. Alhoewel Fulmen Fidelitas duidelijk het betere van het spel had, lieten zij zich, naarmate de eerste helft vorderde, leiden door het trage tempo waarin Achilles speelde en leden veel balverlies. Derhalve was het dan ook niet zo verwonderlijk dat er bij het rustsignaal slechts een tussenstand van 7-3 op het scorebord stond. Ook in de eerste fase van de tweede helft speelde Fidelitas slordig, waarbij breaks niet werden afgerond en vrij gespeelde speelsters over het hoofd werden gezien. Pas na tien minuten viel het eerste doelpunt door Lizet Meskes en vanaf dat moment ging bij Fidelitas het tempo omhoog en ontwaakten de dames uit een boze droom. Er werd weer lekker gebald en de doelpunten vielen als rijpe appels uit de boom. Met 18-5 werden de Utrechtse dames uiteindelijk naar huis gestuurd en steeg Fidelitas naar een tweede plaats in de 3e klasse. Fulmen Fidelitas coach Patrick de Jong: “ Een gekke wedstrijd, waarin lange tijd niet werd gescoord, maar wel werd gewonnen.” Doelpunten: Annemarie van Amerongen 4, Melany Pels, Lizet Meskes, Debbie Heijnders 3, Jessy Elbers, Anne Barenkamp 2 en Joyce Kuijntjes 1.