'Nieuwe apparatuur Omroep Amersfoort eigendom gemeente'

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Kruyt denkt aan een oplossing waarbij nieuwe apparatuur die Omroep Amerfoort nodig heeft, eigendom wordt van de gemeente. ,,De apparatuur is dan eigendom van de gemeente mocht de zendmachtiging toch naar een ander gaan of mocht Omroep Amersfoort omkukelen'', licht Kruyt toe. Een andere mogelijkheid zou zijn dat de gemeente de apparatuur gaat leasen.

door John Spijkerman

In eerdere discussies werd er van uitgegaan dat vervanging van verouderde apparatuur bij Omroep Amersfoort rond de 380.000 euro zou kosten. Kruyt wil in dit stadium nog geen uitspraken doe over de hoogte van het bedrag dat nodig is voor vervanging. De wethouder wil de kwestie over de financiering van deze uitgave volgende week dinsdag bespreken tijdens de vergadering van het college van b. en w.

Behalve het vraagstuk van de vervanging van de verouderde apparatuur moet er ook een oplossing worden gevonden voor het financiële tekort van Omroep Amersfoort over 2007. Dit tekort zou zo'n 50.000 euro bedragen. Ten slotte moet de exploitatiesubsidie voor 2008 (een bedrag van 119.000 euro) worden vastgesteld. Wethouder Kruyt hoopt de raadsleden na afloop van de collegevergadering met een raadsinformatiebrief verder te kunnen informeren over de gang van zaken.

Mochten Omroep Amersfoort en Eemstad RTV toch nog besluiten samen te werken dan zou de wethouder dat toejuichen. ,,Ik heb de indruk dat het wordt geprobeerd, maar het initiatief daartoe moet van hen zelf komen.''

Omroepvoorzitter Ben Groenendijk zegt dat er op dit moment geen gesprekken aan de gang zijn tussen Omroep Amersfoort en Eemstad. ,,Maar wij hebben altijd gezegd dat we ervoor in zijn. Op zichzelf zou het goed zijn als we elkaar alsnog zouden kunnen vinden, maar het is er niet makkelijker op geworden.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie