'Zes of misschien zeven kunstgrasvelden'

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Bij het vaststellen van de begroting over 2008 is afgesproken dat de gemeente 3,5 miljoen euro uittrekt om wat te kunnen doen aan sportaccommodaties. Met dat geld wordt in 2008 en 2009 onder meer zes kunstgrasvelden aangelegd. Door alle velden in één keer aan te besteden, hoopt wethouder Kruyt goedkoper uit te zijn. In dat geval kunnen er misschien zes in plaats van zeven velden worden aangelegd.

Daarbij geldt als criterium dat clubs waar de nood het hoogst is, het eerst in aanmerking komen voor een kunstgrasveld. ,,De discussie over de kunstgrasvelden, dreigt wat warrig te worden'', vreest wethouder Arriën Kruyt. Hij beseft dat het lastig is om aan te geven waar de nood het hoogst is. Om dat te bepalen maakt de gemeente gebruik van het Mulier rapport, maar ook van eigen gegevens en van die van de Amerfoortse Sportfederatie (ASF) en de SRO. ,,In 2008 komen er kunstgrasvelden bij Hoogland, Nieuwland en bij AMHC'', vertelt Kruyt. ,,En ik hoop dat er in 2009 drie of vier kunstgrasvelden bijkomen. In ieder geval voor Hooglanderveen en voor VVZA.''

Voor de verdere toekomst moet de gemeente beleid gaan maken over het al dan niet structureel aanleggen van kunstgrasvelden bij sportclubs. In januari gaat Kruyt daarover in gesprek met de SRO en de ASF.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie