Eindweg gaat definitief dicht

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - 'Hoera het gaat toch gebeuren', schrijft voorzitter Ineke Pongers van de Belangenvereniging Hooglanderveen woensdag enthousiast op de website van de vereniging. ,,Op 1 januari a.s. gaat de Eindweg dicht.'' Het nieuws wordt even later bevestigd door gemeentewoordvoerder Van der Wal.

De wethouders Kruyt, Luchtenveld en van Daalen hebben het besluit de Eindweg af te sluiten gezamenlijk genomen na afloop van de raadsvergadering van dinsdag. Het CDA diende een voorstel in waarin erop werd aangedrongen de Eindweg met ingang van 1 januari tijdelijk af te sluiten. Tegelijkertijd zou de nieuwe noodweg door de Vrouwenpolder tweerichtingsverkeer moeten worden.

,,Het college vindt dat een maand afsluiten van de Eindweg geen zin heeft'', zegt gemeentewoordvoerder Van der Wal. Omdat er ook vanuit de bewoners in Hooglanderveen sterke tegenstand bestaat tegen het openblijven van de Eindweg en omdat er goede alternatieven zijn, heeft het college besloten de Eindweg alsnog af te sluiten.'' De verwachting is dat de daadwerkelijke afsluiting 28 december wordt uitgevoerd.

De weg door de Vrouwenpolder blijft eenrichtingsverkeer. Het verkeer dat Vathorst uitgaat, kan gebruikmaken van deze noodweg. Met ingang van 1 februari is één rijbaan van de boulevard helemaal klaar. Vanaf de Randboulevard kunnen automobilisten dan ook Vathorst inrijden.

Alle bewoners krijgen vrijdag een brief van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie