Rekenkamer: 'Tarieven sportverenigingen niet bijzonder'

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De tarieven die Amersfoortse sportverenigingen moeten betalen, wijken niet bijzonder af ten opzichte van tarieven die verenigingen elders in de regio betalen. Dat concludeert de Rekenkamer in een onderzoek waarin is gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding van de sportaccommodaties in Amersfoort.

Wel concludeert de Rekenkamer dat de tarieven voor de binnensportaccommodaties gemiddeld wat hoger liggen dan in de regio. Voor de buitensportaccommodaties liggen die tarieven juist wat lager. De Rekenkamer adviseert overigens om de manier waarop de tarieven tot stand komen transparant te maken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de kwaliteit van de accommodaties niet minder is dan wat door de gemeente wordt beoogd: sober en doelmatig. Het zou verhelderend zijn om uit te leggen wat er precies met die termen wordt bedoeld, vindt de Rekenkamer.

Gelet op de bestaande onrust, adviseert de Rekenkamer de kwaliteit van de accommodaties te laten onderzoeken door een organisatie die losstaat van de SRO of ASF.

Het rapport van de Rekenkamer wordt waarschijnlijk besproken in de raadsvergadering van 22 januari 2008.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie