Crackerjacks dames kennen mindere week

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Crackerjacks trad tegen Leiderdorp aan met slechts zes dames in de ploeg, waarbij eveneens de coach ontbrak. Leiderdorp kwam dan ook al snel op een 7-0 voorsprong en kon Crackerjacks daarentegen maar moeizaam tot scoren komen. Met een 18-12 achterstand werd aan het 2e kwart begonnen en ook daar ging het mis voor Amersfoort. Crackerjacks kwam sporadisch tot een tegen score en met 33-19 werd er gerust. In het 3e kwart werd Crackerjacks totaal zoek gespeeld en scoorde Leiderdorp aan de lopende band, terwijl de schoten bij Amersfoort nauwelijks het netje beroerden. Met 56-22 werd begonnen aan het laatste kwart, waarin Crackerjacks weliswaar probeerde het gat kleiner te maken, maar daar nauwelijks in slaagde. Uiteindelijk ging bij Crackerjacks het licht uit en won Leiderdorp overtuigend en verdiend.

AMERSFOORT - De basketbaldames, die afgelopen week twee keer aan de bak moesten, wisten beide wedstrijden niet in winst om te zetten. De uitwedstrijd tegen koploper Leiderdorp ging met ruime cijfers verloren en ook tegen het als derde geplaatste DAS werd in sporthal Zielhorst met ruime cijfers verloren (108-65)).

In de thuiswedstrijd tegen DAS was het ook tobben geblazen voor Amersfoort. Verdedigend speelde Crackerjacks chaotisch en liet DAS naar hartenlust scoren. Na een 24-39 in het 1e kwart gingen beide ploegen in het 2e kwart even gelijk op en kon Amersfoort het verschil in punten zelfs verkleinen, waardoor er gerust werd met een 39-61 voorsprong voor DAS. Door fraaie scores van Daphne Reurslag kon Crackerjacks weliswaar aanhaken, maar bleef het in het 3e kwart op een achterstand van twintig punten hangen. In het 4e kwart was voor Amersfoort de koek op en liep DAS simpel uit naar een 65-108 eindstand. Crackerjacks dat in de tweede helft van het een seizoen vrijwillig een klasse lager gaat spelen (door omstandigheden), wist zich wel te handhaven in de 1e klasse van het Rayon.