Waterpoloërs AZ&PC in spannende slotfase ten onder

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De waterpoloheren van hoofdklasser AZ&PC speelden afgelopen zaterdag in het eigen Sportfondsenbad tegen rivaal Electrolux AZC uit Alphen. Het ervaren AZC, met enkele aankopen uit Oost Europa in de gelederen waren naar Amersfoort afgereisd met slechts een doel: winnen. Het jonge Amersfoortse team daarentegen was er ook alles aan gelegen om de punten in Amersfoort te houden en begon furieus aan de wedstrijd. Met doelpunten van Joppe Jousma en aanvoerder Robbert Willems stond het al na 4 minuten spelen 2-0 en leek AZ&PC op de goede weg. Maar het ervaren AZC met klasbak Filip Kljasevic in de spits, maakte aan alle verwachting een einde en met drie treffers van Kljasevic werd de 1e periode afgesloten met een 2-3 achterstand voor AZ&PC. In de 2e periode begon AZ&PC weer voortvarend en kwam door een treffer van Kaj Rouwhorst weer op gelijke hoogte (3-3). Maar naarmate de periode verstreek werd AZC alsmaar sterker en drong Amersfoort terug in het eigen doelgebied. Bij de wissel stond er dan ook een alles verdiende 3-6 voorsprong voor AZC op het scorebord en zag het er dreigend uit voor AZ&PC. In een weinig imponerende 3e periode kwam AZ&PC weliswaar sterk terug (5-6), maar kon niet voorkomen dat de Alphenaren uitliepen naar een 5-7 voorsprong. De laatste periode was ongekend spannend en vanuit een overtal situatie kon AZ&PC-er Robbert Willems de achterstand verkleinen tot 6-7. Maar wat Amersfoort ook probeerde, veel verder kwam het niet. Een laatste treffer van AZC zo’n twee minuten voor tijd deed AZ&PC de das om en met 6-8 ging de winst verdiend naar de gasten uit Alphen aan de Rijn. Gezien het gehele verloop van de wedstrijd mag worden geconcludeerd dat het jonge Amersfoortse team onder leiding van coach Piet de Zwarte met gepaste trots ten onder is gegaan tegen een meer geroutineerd Electrolux AZC, dat in Filip Kljasevic een speler van formaat kende, die de Amersfoortse verdediging vele malen tot wanhoop dreef.