Dames Fidelitas wijken uit naar Zielhorst

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Al direct bij aanvang van de wedstrijd werd duidelijk dat een en ander beide teams niet in de koude kleren was gaan zitten. Zwakke aanvallen en veel balverlies zorgden voor weinig dreiging richting doelgebied. Toch was het Fidelitas dat de score opende en al vroeg op een 1-0 voorsprong kwam. Westsite liet zich echter geenszins uit het veld slaan en naarmate de wedstrijd vorderde werd het sterker en sterker. De Amersfoortse dames , die elkaar weliswaar moeilijk konden vinden, bleven toch vechten, wat ook het nodige resultaat opleverde. In een uitermate slechte eerste helft werd er gerust met een 6-5 voorsprong voor Fulmen Fidelitas. Ook de tweede helft kende weinig hoogtepunten en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Toch bleek in de eindfase van de wedstrijd Fidelitas over de langste adem te beschikken en met snelle breaks van Joyce Kuijntjes en Annemarie van Amerongen, alsmede goed keeperswerk van Chantal van Hamersveld, bouwde Amersfoort een voorsprong op. Met een fraaie actie van Anne Barenkamp in de laatste seconden van de wedstrijd won Fulmen Fidelitas weliswaar met 13-11, maar verdiende dit duel zeker geen schoonheidsprijs. Fidelitas coach Patrick de Jong: “ Ach, ook slechte partijen moet je in winst zien om te zetten en dat is wat we vandaag hebben gedaan. “

AMERSFOORT - De handbaldames van Fulmen Fidelitas moesten, door een lekkage in het dak van sporthal Nieuwland, afgelopen zaterdag uitwijken naar sporthal Zielhorst voor de thuiswedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam. Ondanks het verlate aanvangstijdstip (22.00 uur), wist Fulmen Fidelitas de wedstrijd met 13-11 naar zich toe te trekken.