Hockeyheren AMHC op koers

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Amersfoort wilde maar al te graag laten zien dat het niet voor niets hoog staat genoteerd op de ranglijst van de overgangsklasse, alhoewel er dat in het eerste kwartier van de wedstrijd zeker niet op leek. Het waren met name de Gooische heren die het initiatief namen en AMHC ver terugdrongen op eigen helft. Dat offensief resulteerde al in de zevende minuut in een strafcorner voor de Gooische, die echter door goed keeperswerk van Colin Lee uit het doel werd geranseld. Pas na een kwartier spelen leek Amersfoort te ontwaken en na een aantal prachtige aanvalscombinaties volgde de eerste strafcorner voor AMHC. En wie anders dan strafcornerspecialist Pieter Manden sloeg de bal hard in de bovenhoek achter de verbouwereerde Gooische goalie (1-0). AMHC zette vervolgens niet door en gaf de gasten de gelegenheid om terug te komen. Het was met name te danken aan het voortreffelijke keeperswerk van de Amersfoortse sluitpost, dat de Gooische heren niet tot scoren kwamen en met een 1-0 ruststand kwam Amersfoort dan ook goed weg. De tweede helft begon AMHC furieus en met veel tempo en goed combinatiespel werd Gooische onder druk gezet. Toch volgde er na een kwartier spelen weer een mindere fase en volgden er drie strafcorners op rij die overigens door Lee op vakkundige wijze werden gepareerd. Vanaf dat moment ging AMHC een versnelling hoger spelen en volgde er in de 25e minuut een strafcorner voor AMHC die evenals de vorige geweldig werd ingeschoten door, natuurlijk, Pieter Manden (2-0). Nadat in de laatste vijf minuten De Gooische heren het met een speler minder moesten stellen (gele kaart), zette Amersfoort aan voor een zinderend slotoffensief, waarbij het de sterren van de hemel speelde en door doelpunten van Gijs Craenmehr (3-0) en Kevin Jochems (4-0) de Gooische heren tot wanhoop dreven. Een snoeihard schot op de paal verhinderde een verder doelpunt voor AMHC en met weliswaar nog de ‘eretreffer’ voor de gasten (4-1) kort voor tijd werd Amersfoort de meer dan terechte winnaar van dit prachtige hockeyduel, wat zeker in de tweede helft het predikaat briljant verdiende. AMHC Coach Peter Jonker: ,,Het draaipunt in de wedstrijd was de meesterlijke treffer van Pieter Manden. Daarna behielden we de rust en speelden de wedstrijd geconcentreerd naar een goed einde. We kunnen terugblikken op een goede eerste serie.”

AMHC luidt overtuigend winterstop in AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd voor de ‘winterstop’ liet AMHC zien dat het tot goed hockey in staat is. Op meer dan overtuigende wijze werd op sportpark Birkhoven het eerste herenteam van de Gooische Hockey Club aan de kant gezet en genoten de vele supporters en overige hockeyliefhebbers van een lekker en stevig potje hockey van goed niveau.