Dubbelzege BCAmersfoort

Nieuws

BCAmersfoort liet afgelopen weekend weer eens zien wie momenteel de sterkste is in badmintonland. Met angstaanjagende cijfers werden zowel BCR ‘91 als van Zijderveld van de mat geveegd en lijkt niemand in de Multiplate Liga bestand tegen het ijzersterke en homogene Amersfoortse team.

Badmintonners verstevigen eerste positie AMERSFOORT - Het eerste team van Badminton Combinatie Amersfoort kwam afgelopen weekend in de Multiplate Liga (badmintoneredivisie) tweemaal in actie. Op zaterdag jongstleden werd BCR ‘91 uit Rotterdam met lege handen naar huis gestuurd en op zondag bleek de nummer drie van het klassement, BV van Zijderveld, bij lange na niet opgewassen tegen het badmintongeweld van de regerend landskampioen.

door Huub van Aerssen

BCA - BCR ‘91 (8-0)

BCR’91 kreeg net als enkele weken daarvoor geen kans om punten te pakken. Amersfoort was duidelijk op alle fronten te sterk en alleen in het eerste gemengddubbelspel hadden Joely Residay en Lotte Bruil-Jonathans drie games nodig om tot winst te komen. Residay speelde in het mannendubbel samen met Eric Pang tegen Erwin Hartung/Michiel Kruijt en wonnen vrij eenvoudig met 21-9 en 21-10. Het vrouwendubbel Bruil-Jonathans/Jie won met speels gemak van de Lange/van der Horst en de mannenenkels waren een prooi voor Eric Pang en Dicky Palyama. De vrouwenenkelspelen gingen naar Eefje Muskens en Yao Jie en het tweede gemengddubbel ging overtuigend naar het duo Palyama/Muskens.

BCA - BV van Zijderveld (7-1)

Op zondagavond heette de tegenstander BV van Zijderveld, het als derde geplaatste team in de Multiplate Liga. Daar waar het leek een moeilijkere opgave te gaan worden dan de avond ervoor, bleek ook hier nauwelijks enge tegenstand van formaat. Het mannendubbel Residay/Pang won met 21-11 en 21-16 van de Ruiter/Khodabux en het Amersfoortse vrouwendubbel Jie/Bruil-Jonathans had geen kind aan Tabeling/Soerland-Trouerbach (21-15 en 21-10. Eric Pang had in zijn enkelspel geen enkele moeite met Dave Khodabux en Eefje Muskens bleek in haar vrouwenenkel te sterk voor Iris Tabeling (21-15/21-4). In het tweede enkelspel kon ook van Zijderveld speler Lester Oey niet voor een verrassing zorgen in zijn wedstrijd tegen Palyama. De achtvoudig Nederlands Kampioen was eenvoudig weg veel te sterk en won overtuigend met 21-6 en 21-17. Yao Jie mocht het in haar enkelspel opnemen tegen de jeugdige Yik Man Wong, waarbij laatstgenoemde geen schijn van kans had tegen de ervaren Jie en met 21-5 en 21-13 het veld moest ruimen. Met beide gemengddubbels nog voor de boeg was de stand inmiddels al opgelopen naar 6-0 in het voordeel van BC Amersfoort. Het tweede gemengddubbel bracht het zevende punt voor Amersfoort op het scorebord door winst van Residay/Bruil-Jonathans tegen Oey/Yik Man Wong. Het eerste gemengddubbel bracht dan uiteindelijk een punt voor van Zijderveld door winst van het duo de Ruiter/Soerland-Trouerbach tegen het BCA koppel Palyama/Muskens. Door deze beide overwinningen gaat BC Amersfoort nu met 66 punten fier en onbedreigd aan kop in het klassement van de Multiplate Liga.

advertentie