Korfballers MIA vegen vloer aan met MEKO

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Met deze overwinning nam MIA een prima revanche op zichzelf. Was vorige week het spel soms niet om aan te zien, in deze competitieronde lukte vooral in de eerste helft werkelijk alles. Het baltempo lag moordend hoog, de posities werden tijdig en goed ingenomen en men werkte hard voor elkaar. Na de desastreuze eerste helft ging MEKO uit een ander tactisch vaatje tappen. Eén van de MEKO spelers werd zelfs topschutter van de tweede helft. Weliswaar wist MIA in de 2e helft 10 maal tot scoren te komen, MEKO was met 8 doelpunten ook flink productief. Een smet op de wedstrijd was dat twee heren van de tegenpartij de vernedering slecht konden verdragen en herhaaldelijk op ongeoorloofde wijze doorbrekende dames probeerden te torpederen. Coach Coen Staal: ,,Dat was echt jammer. Als zoiets gebeurt in het heetst van de strijd bij een gelijke stand, dan is dat misschien te begrijpen, ook al kan ik het daarmee niet goedpraten. Gelukkig kwamen onze dames ongeschonden uit het geweld tevoorschijn.” Staal was uiteraard zeer tevreden over het resultaat van zijn ploeg: ,,We zaten op de bank echt te genieten! We wisten wat MIA in huis had, maar dat ze de gewenste speelwijze zo snel wisten op te pakken, verbaasde ons alleszins. Natuurlijk lieten de tegenstanders het toe, maar ik denk dat we tegen elke ploeg in deze klasse zo gespeeld zouden hebben. Vorige week was EKC echt geen sterkere tegenstander dan MEKO, maar wat toen alsmaar niet lukte, ging nu wel goed. De ploeg kreeg hiervan zo’n kick, dat opeens alles veel beter ging. Echt geweldig dat dit team de teleurstellingen en kritiek op het spel van vorige week zo wist om te buigen. Complimenten!” Na twee wedstrijdrondes heeft MIA de volle winst te pakken en dat past in de ambities van de club. De komende twaalf rondes kan MIA het zich gemakkelijk maken door het spelniveau van afgelopen weekend te evenaren, want dan is de ploeg onverslaanbaar. Dat zal het afgelopen week bepaald niet verwende thuispubliek zeker goed doen.

AMERSFOORT - In de uitwedstrijd tegen MEKO uit Meppel afgelopen zaterdag, liet MIA zien dat korfbal een prachtig kijkspel kan zijn. MEKO kwam er in een groot deel van de wedstrijd niet aan te pas en was de eindstand van 9-25 niet bepaald geflatteerd te noemen, maar een weerspiegeling van het getoonde klasseverschil.

Doelpuntenmakers: Remco van Woudenberg 6, Annemieke Dijkstra 5, Matthijs Jongeneel 4, Ilse van Rooijen en Mark Siderius 3, Dorien van Ettekoven en Gerdien Blok 2.