Saestum - Hooglanderveen 2-5

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In goed overleg met de spelersgroep is het bestuur van APWC heel snel tot overeenstemming gekomen met Dennis van Dijk en Berrie Snijders om ook volgend seizoen de selectie te trainen. Dit besluit werd met gejuich ontvangen op de vrijdag gehouden ledenvergadering.

De ledenbijeenkomst was de kortste vergadering (50 minuten) die ooit bij de club gehouden is. Trots was het bestuur toen er bij het sluiten van de vergadering een spontaan applaus kreeg van de aanwezige leden over het gevoerde beleid.

Hooglanderveen heeft zich na de matige seizoensstart weer helemaal herpakt. Met aanvallend en onbevangen spel werd koploper Saestum in Zeist in een zinderende tweede helft overrompeld. Grote man aan Veense zijde, de als middenvelder acterende Benjamin Gouverneur, wees de elf van trainer Bert van den Brom de weg door voor twee treffers te tekenen. Door de uiteindelijke 2-5 winst zijn de geelblauwen zelfs nog in de race voor de eerste periodetitel, die volgende week zijn climax kent.

De trotse koploper van de vijfde klasse die vorig jaar nog moest afhaken in de strijd om een nacompetitie-ticket, kende zondag een droomstart. Al na twee minuten profiteerde de linkermiddenvelder van Saestum van knullig verdedigingswerk. Oudgediende Chris van de Hoek, de nieuwe eerste doelman, had op het snelle kunstgras geen antwoord op de inzet van de Zeister speler: 1-0.

De gasten speelden niet best, maar kregen toch een paar dotten van kansen. Erik van Laar kopte van dichtbij rakelings langs het Saestum-doel en Floris Appelo maaide alleen voor de Saestum-sluitpost over een bal heen. Onder aanvoering van Pieter van de Hoef, oud-speler van Sparta Nijkerk die opnieuw gecharterd was voor een duel in de hoofdmacht van Hooglanderveen, werd er meer en meer druk gezet op de helft van Saestum. De beloning daarvoor kwam via de voet van Van Laar. Hij wist een vrije trap met een zwabberbal achter de doelman te kogelen: 1-1. Saestum stelde zo’n tien minuten later al weer orde op zaken. Door een dekkingsfout achterin kwam een rappe aanvaller van de thuisploeg één op één met Van de Hoek. De spits faalde niet: 2-1.

Na de rust kwam er een ontketend Hooglanderveen uit de kleedkamers. Met Cor Pietersen voor de geblesseerd afgehaakte aanvoerder Menno Lodeweges werd alles op de aanval gezet. Binnen vijf minuten resulteerde de pressie van de gasten al in de gelijkmaker. Pietersen haalde van dichtbij de trekker over, nadat hij op maat bediend werd door Gouverneur: 2-2.

Nog eens vijf minuten later trof de stijlvolle Gouverneur met een ziedende knal zelf doel, na een fraaie combinatie tussen Thijs Tomassen en Erik van Dam. De rappe aanvallers van Saestum bleven echter continu een gevaar voor de ploeg van Van den Brom. Maar toen de kansen op de gelijkmaker verprutst werden, sloeg sluipmoordenaar Gouverneur genadeloos toe. Van Laar lanceerde de watervlugge middenvelder, die alleen voor de doelman koel bleef: 2-4. Invaller Paul van Bekkum maakte het helemaal bont door bij zijn eerste balcontact de 2-5 binnen te tikken uit een hoekschop.

Willen de Veners zondag de periode pakken, dan zullen ze van de nieuwe koploper HDS moeten winnen.