Goed herstel hockeyheren AMHC

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse hockeyheren hadden na de ‘miskleun” van de week er voor tegen Tempo’41 wel het een ander recht te zetten. Niet alleen voor zichzelf, maar zeker ook voor het trouwe thuispubliek dat in weer en wind het team blijft steunen. Al direct na het eerste fluitsignaal gaf Amersfoort vol gas en speelde de eerste minuten rond de cirkel van de ploeg uit Boxtel, waarbij MEP slechts sporadisch uit de verdediging kon komen. Met veel tempo en uiterst geconcentreerd werd Boxtel onder druk gezet, wat in de vijfde minuut resulteerde in de eerste strafcorner voor AMHC. En wie anders dan strafcornerspecialist Pieter Manden sloeg de bal hoog achter de verbouwereerde doelman van MEP en zette zijn team daarmee op een vroege 1-0 voorsprong. Na een minuut of twaalf blunderde de verdediging van MEP op hopeloze wijze en wist Amersfoort de score uit te breiden naar 2-0. Nog geen drie minuten later wederom chaos in de laatste linie en tot vreugde van alles wat AMHC heette, verdween de bal in het netje en leek het met een 3-0 voorsprong een doelpuntrijke wedstrijd te gaan worden. Toch kon MEP in de eerste helft nog wat terugdoen en zo’n 10 minuten voor tijd, na onoplettendheid in de Amersfoortse verdediging, viel de 3-1, maar nog geen 30 seconden daarna was het Amersfoort dat de 4-1 aantekende na een fraaie actie over de rechtervleugel. Een tweede onoplettendheid in de Amersfoortse verdediging leverde de 4-2 op, waarna Amersfoort met een strafcorner in de laatste seconde de 5-2 liet aantekenen en daarmee tevens de russtand. Een eerste helft met een bepalend Amersfoort en met Laurent van der Raad in een absolute hoofdrol. Ook de tweede helft kende een agressief en gretig AMHC, dat met goed combinatiespel voor de nodige verwarring zorgde bij MEP. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat na een kwartier in de tweede helft de 6-2 viel en daarmee ook het doek voor MEP. Het was in de laatste fase van de wedstrijd aan beide goalies te danken dat de er niet meer doelpunten vielen en de eindstand “slechts” 6-2 bedroeg. AMHC coach Peter Jonker kon samen met zijn team terugblikken op een puike wedstrijd, met naast goed hockey ook de nodige inzet.

AMERSFOORT - Op sportpark Birkhoven waren de hockeyheren van AMHC afgelopen zondag gastheer van MEP uit het Brabantse Boxtel. In een wedstrijd waar het aan tempo en inzet niet ontbrak, won Amersfoort uiteindelijk verdiend met 6-2 en toonde daarmee aan dat het wel degelijk tot goed hockey in staat blijkt te zijn.